SCM câștigă cu 5-0 derbyul cu Sparta și preia șefia în Liga 4 – Echipa lui Mangalagiu, aproape de barajul de promovare

SCM Rm. Vâlcea a câștigat categoric derbyul pentru titlul județean, 5-0 (2-0) cu Sparta și a făcut pasul decisiv spre barajul de promovare în Liga 3.

În ciuda timpului nefavorabil, peste 2500 de spectatori au venit în Zăvoi. Printre aceștia, primarul Mircia Gutău și foștii arbitrii Gheorghe Constantin și Florin Verigeanu. Un fost jucător și antrenor al Chimiei, Lucian Catargiu a dat simbolic lovitura de începere a meciului.

Din start, echipa lui Gabi Mangalagiu, care avea nevoie de victorie a trecut în ofensivă și și-a creat ocazii importante. Geantă și Trașcă au tras de puțin pe lângă. Streinu a avut singura ocazie a Spartei, când a reluat cu capul din unghi, puțin pe lângă poartă. Apoi, B. Geantă a fost din nou aproape de gol pentru SCM la o fază la care portarul Spartei era ieșit la marginea careului, a șutat lobat de la 25 de metri, dar Pușcatu a respins. Gazdele au deschis scorul în minutul 24, când Neacșu a deviat cu capul după o centrare din flancul stâng. SCM a continuat să preseze și în minutul 40, după un atac prelungit, Dede Trașcă a înscris cu un șut plasat din 8 metri, care a lovit întâi bara și a intrat în plasă.

Condusă pe tabelă, Sparta a ieșit la joc, dar a lăsat spații în defensivă. Ceapă a dat lovitura în minutul 58, când a scăpat singur cu portarul Dr. Trașcă, l-a driblat și a înscris în poarta goală. Ploaia s-a revărsat în Zăvoi, dar golurile au continuat să curgă. Intrat în partea secundă, Bîrzan a înscris în minutul 80 pentru 4-0, cu un șut din 16 metri. Scorul final, 5-0 l-a stabilit un alt jucător intrat pe teren spre final, Tilioiu, care a marcat cu un lob peste portarul oaspeților.

Astfel, SCM a preluat șefia în Liga 4, având un punct avans peste Sparta, cu trei etape înainte de final. Cu fostul internațional Fl Gardoș integralist, echipa lui Mihai Lungan nu s-a ridicat deloc la nivelul derbyului, a jucat slab, iar diferența de valoare a fost una mare în favoarea gazdelor.

Echipa lui Gabi Mangalagiu este 99% la barajul de promovare, unde va întâlni pe Rapid Buzescu (Teleorman). Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul la Teleorman, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul la Vâlcea.

SCM: Gherguș – L. Săraru (Vlădulescu 76), Bărbuți, Lăzărescu, Roșianu – Trașcă (Simeanu 76), Ov. Popescu – Georgescu (Bîrzan 51), B. Geantă, Ceapă (Al. Diaconescu 76) – Neacșu (Tilioiu 72). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Sparta: Dr. Trașcă – Zanfir (Bolovan 55), Pușcatu, C. Dobre (Rizea 66), D. Preda – Șt. Popa, Gardoș, Streinu (Cazan 81), Mihalcea – Rădulescu (Neamu 81), Mihăilă (Vl. Roșianu 66). Antrenor: Mihai Lungan

”Băieții și-au demonstrat valoarea”

Președintele secției de fotbal de la SCM Rm. Vâlcea, Jean Turmacu a mulțumit celor 2500 de spectatori care au fost prezenți sâmbătă, în Zăvoi. ”Mulțumim tuturor spectatorilor care au fost prezenți și îi așteptăm în continuare la Stadionul Municipal. Noi ne  pregătim în continuare și sperăm să ne îndeplinim obiectivul, așa cum ne-am propus. Am mare încredere în băieți, mă bucur că s-au concentrat la meci și si-au demonstrat valoarea” a spus Jean Turmacu.

Trașcă: ”Ne-am creat superioritate”

Căpitanul SCM-ului, Claudiu Trașcă crede că diferența a fost făcută de munca depusă pe teren.  ”A fost un meci greu, am alergat cu toții foarte mult și așa ne-am creat superioritate. Diferența  a fost făcută de faptul că ne-am creat superioritate prin muncă, dar și prin calitatea fotbalistică. Toți jucătorii care am evoluat sâmbătă am avut determinare, ambiție și am dat tot ce au putut. Sparta este o echipă bună, ne-am luptat cu ei un sezon întreg, majoritatea dintre ei sunt foști colegi ai mei la Costești, îi cunosc bine, sunt jucători buni, cu calitate. Noi am câștigat doar o luptă, mai sunt trei etape, trebuie să ne gândim și la meciurile care urmează, nu trebuie să ne mai încurcăm. Apoi vor veni două meciuri de foc, din care trebuie să ieșim învingători, obiectivul este clar, promovarea în Liga 3” a spus Claudiu Trașcă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *