Comuna Buneşti a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia celei de-a 50-a ediţie a Sărbătorii Căpşunelui

Duminică, 28 mai 2023, localitatea Buneşti a fost în sărbătoare, sute de localnici dar şi locuitori din zonele învecinate au venit la „Sărbătoarea Căpşunului”, ajunsă la cea de a 50-a ediţie.

Manifestarea culturală a reunit, ca în fiecare an, producătorii de tradiţie ai căpşunilor din judeţul Vâlcea.

Din programul manifestării au făcut parte: expoziția cu vânzare a renumitelor soiuri de căpșuni din zonă, produse derivate din căpșuni și fructe de pădure, dulcețuri, siropuri și compoturi.

Evenimentul a debutat cu alaiul tradițional al cultivatorilor de căpșuni. Copiii și tinerii din localitate îmbrăcați în costume populare, împreună cu primarul Viorel Radi au defilat în ritmurile muzicii fanfarei Consiliului Județean prin fața mulțimii adunată în număr mare pe o parte şi pe alta a DN 67.

Parada s-a încheiat cu celebra horă a căpşunului, horă unde au intrat pe rând primarul Viorel Radi, tineri și elevi participanţi la paradă.

A urmat festivitatea de deschidere a celei de-a 50-a ediţii a Sărbătorii Căpşunului și premierea cultivatorilor cu rezultate deosebite.

Pe scena amenajată în centrul localității au urcat interpreți și formaţii artistice care au încântat toată suflarea cu melodiile lor cunoscute, acompaniați de orchestra „Rapsodia Vâlceană” a Centrului de Creaţie Vâlcea.

Astfel, cei care au veni la Bunești, duminică, 28 mai 2023, să îşi clătească ochii, au avut parte de o atmosferă de zile mari.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *