Ghighilicea salvează Cozia Călimănești – Costești, a treia retrogradare consecutivă

Cozia Călimănești a obținut sâmbătă punctele care o mențin în Liga 3, după succesul obținut pe Brothers Sport, 2-0 cu Minerul Costești, în ultima etapă din play-out-ul Ligii a III-a.

Minerul Costești era deja retrogradată înainte de disputarea ultimei etape, astfel că misiunea oaspeților a fost ușurată de acest aspect. Meciul a avut miză doar pentru Cozia, care avea mare nevoie de succes contra Costeștiului, pentru a-și asigura menținerea și a nu depinde de rezultatul partidei Turnu Măgurele – Vedița.

Pe un teren îmbibat de apă, trupa lui Vasile Ilinca a deschis scorul rapid, în minutul 2, prin Claudiu Ghighilicea, după o acțiune personală. Până la pauză, Ghighilicea, Horumbă și Sîrbu au avut șansa dublării diferenței. De la gazde, Manole a avut un șut periculos.

În repriza secundă, R. Dinu, din lovitură liberă, a trimis mingea sub transversală, dar portarul Mathe a respins. În minutul 84, pe o contra rapidă, Ghighilicea a ratat o ocazie uriașă. Tot el s-a revanșat în minutul 87, când a stabilit scorul final, 2-0 pentru Călimănești.

Cozia a reușit să se salveze după ce a câștigat ultimele două jocuri din play-out, contra unor adversare care nu mai aveau miză. Revenită la Liga 3 după mai bine de 30 de ani, Călimănești are câteva luni restanțe la jucători și trebuie să ofere mai mult în sezonul viitor, să încropească un lot mai solid și să asigure stabilitate financiară, pentru a nu mai avea emoții. Până atunci, rămâne de văzut dacă clubul va reuși să achite restanțele, sau este de așteptat în vară un val de memorii al jucătorilor.

La Costești, nu a fost nicio surpriză, echipa retrogradând al treilea sezon la rând și la fel ca anii trecuți, va aștepta să primească din nou un loc la Liga 3. Echipa pregătită de Marius Vlădoi a plătit tribut evoluțiilor slabe din toamnă, când a aflat târziu că primește loc și a încropit un lot pe ultima sută de metri. În sezonul regular a adunat puține puncte, s-a întărit în iarnă și și-a revenit mult prea târziu, în play-out, când nu a reușit să mai salveze ecartul față de locul 8.

Minerul Costești: D. Vlădoi – M. Ion, Zamfirescu, Stanca, Niță, R. Dinu, Manole, Gavrilaș, Filip, Enache, Cuibari. Au mai jucat: Pătulea, Vasilescu, Hulpușiu, Fierbințeanu, Mihăiescu.

Cozia Călimănești: Mathe – Mazilu, Bornea, M. Chiripuș, Al. Chiripuș – Duca, Bîrziche, Ghighilicea, Dobrin – Sîrbu, Horumbă. Au mai jucat: Marinaș, Proteasa și Rădoi.

Rezultate ultima etapă, play-out:

Minerul Costești – Cozia Călimănești 0-2

Petrolul Potcoava – Univ. Craiova II 1-1

Cetate Tr. Măgurele – Vedița Colonești 1-2

Clasament final play-out:

1. Cetatea Turnu Măgurele        10      3        3        4        14 – 12         40         

2. Universitatea Craiova II         10      4        4        2        26 – 18         35         

3.Petrolul Potcoava                    10      2        5        3        11-17           33         

4. Cozia Călimăneşti                  10      2        4        4        13- 18          32         

6. Vedița Colonești                    10      5        1        4        14-16           31         

6. Minerul Costeşti                     10      4        3        3        19-16           26     

    

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *