Buican versus Gutău | 15 milioane de euro dintr-un proiect european ar fi „schema” lui Constantin Rădulescu și a primarului Mircia Gutău

Actualul președinte PNL Vâlcea și deputat, Cristian Buican, a declarat în urmă cu o săptămână că 15 milioane de euro ar fi dispărut din fonduri europene nerambursabile de la APAVIL. Din declarația deputatului, acesta spune că Mircia Gutău, primarul orașului Râmnicu Vâlcea, și Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, ar fi girat risipirea acestor bani.

Aceasta societate trebuia sa întocmească si sa depuna documentația pentru acest proiect pe POIM inca din anul 2019. Am urmărit cu atenție acest proiect și nu înțelegeam, pana de curând, de ce Rădulescu și Gutau, prin intermediul argaților de la APAVIL, s-au opus depunerii acestui proiect. Împreună cu colegii parlamentari, primari și responsabili guvernamentali am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a se semna acest proiect în valoare de 147 milioane de euro.

Proiectul a fost semnat în iarna acestui an ( în prezenta lui Rădulescu și a lui Gutau care s-au laudat , bineinteles, ca au contribuit la atragerea de fonduri ) și trebuia ca APAVIL sa facă licitațiile pentru realizarea acestor obiective. Săptămâna trecută la o ședință a ADI APA Valcea stupoare: APAVIL nu are cei 15 milioane de euro pentru cofinanțare! Rădulescu și Gutau au girat risipirea banilor de la APAVIL pentru cofinanțare, bani ce au fost încasați de la cetățeni si care trebuiau sa fie folosiți pentru cofinanțarea proiectului de apa si canal din 36 localitati!!!

În acest moment lipsa acestor fonduri de cofinantare pune în pericol acest proiect pe POIM și lasă 36 localități rurale din Valcea fără apa și canalizare!!!

A declarat în urmă cu o săptămână liderul liberal Cristian Buican

După ceva timp de la declarație, echipa primarului Gutău vine cu un comunicat în care încearcă mai degrabă să îi dea replica lui Buican, decât să motiveze lipsa acelor bani din proiectul european. Mai mult decât atât, responsabiliul de la APAVIL ar fi chiar un primar liberal, iar primarul Gutău spune că ar fi trebuit să se verifice cu acesta înainte să facă vreo declarație.

În altă ordine de idei, primarul din Râmnicu Vâlcea îl bagă în aceeași oală pe Cristian Buican cu Virgil Pîrvulescu. Mircia Gutău mai spune că este doar o încercare de campanie electorală a liberalului, decât o motivare concretă.

Las la o parte faptul că informații reale (nu prostii bârfite pe la colțuri!) despre derularea acestui proiect ar fi putut afla domnul deputat liberal direct de la președintele ADI APA Vâlcea, primarul – tot liberal – de la Brezoi. Ce mi se pare însă mai grav este că președintele PNL județean a început să abordeze aceeași gargară alarmistă pe care a dus-o la rang de artă omologul său de la municipiu, viceprimarul Virgil Pîrvulescu: în lipsa unor realizări concrete și sub spectrul unei campanii electorale ce anunță surprize dintre cele mai neplăcute pentru liberali, aceștia încearcă să câștige atenția electoratului prin inducerea unor sentimente de panică, indiferent de câte minciuni este nevoie pentru asta!

Oricum, parlamentarul liberal nu a părut foarte interesat până acum de evoluția niciunuia din multele proiecte cu finanțare europeană care s-au derulat sau sunt în curs de derulare în municipiul Râmnicu Vâlcea. De asemenea, nu l-am văzut pe Cristian Buican să schițeze nici măcar o umbră de reacție, de orice fel ar fi fost ea, la semnarea (începând cu decembrie anul trecut) a contractelor prin PNRR privind legarea prin autobuze și microbuze electrice a Râmnicului de stațiunile învecinate și de localitățile de pe traseul către ele, multe dintre aceste UAT având primari liberali!

Declarația primarului Mircia Gutău

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *