Mia Rădoi, antrenoare la echipa de tineret a SCM – Au fost parafate primele transferuri

Fosta mare jucătoare a Oltchimului, Mia Rădoi va fi antrenoare principală a echipei de tineret a SCM Rm. Vâlcea, unde va colabora cu Dana Joița.

SCM a adus-o ca antrenoare principală la formația de tineret pe Mia Rădoi, care în ultimii ani a fost la Centrul Național de Excelență, dar în două rânduri și secund la echipa mare a Vâlcii. La echipa de tineret, Mia Rădoi va colabora cu Dana Joița, care va pregăti portarii și de la senioarele clubului.

Mia Rădoi a format nucleul echipei de tineret din jucătoare pe care le-a pregătit la Centrul de Excelență de la Rm. Vâlcea. ”Am adus jucătoare de viitor, care pot să facă pasul spre Liga Națională în scurt timp, chiar dacă sunt foarte tinere. Le cunosc, am lucrat cu multe dintre ele la Centrul de Excelență, și ele se cunosc între ele, astfel că integrarea lor va fi una mai ușoară. Sunt câteva fete de la Centru care au făcut o alegere bună, au continuat la Vâlcea, unde au optat să termine școala și în paralel să facă handbal. Mai așteptăm răspunsuri de la doi pivoți foarte buni, sper ca ele să aleagă performanța și echipa din Vâlcea” a anunțat Mia Rădoi.

Antrenoarea echipei de tineret va colabora cu staff-ul de la senioare, pentru ca ambele formații să aibă același principiu de pregătire. ”Vom colabora cu staff-ul de la prima echipă, astfel ca integrarea junioarelor să fie mai ușoară în momentul în care la echipa mare sunt dorite jucătoare de la tineret, va fi același principiu de pregătire, atât tehnic cât și tactic. Sper ca în curând să putem trage linie și să avem lotul exact pentru începerea pregătirilor” a spus Mia Rădoi.

Mia Rădoi are în palmares 11 titluri de campioană a României şi 10 Cupe ale României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi City Cup cu Silcotub Zalău. Ea a jucat şi în Italia, la Altamura (2002-2004) şi Teramo (2005-2014). A adunat peste 100 de prezenţe în naţionala României, cu care a participat la Campionatul European din 1998, din Olanda.

În cariera de antrenoare, Mia Rădoi a fost principal la naționala Italiei şi Mureșul Tg. Mureș și secund la HCM Râmnicu Vâlcea și SCM. Are la activ mai multe experiențe la grupe de junioare, ultima fiind la Centrul Național de Excelență, unde a coordonat echipa de Divizia A.

SCM a adus 14-15 jucătoare la tineret

Din sezonul viitor, toate cluburile din Liga Națională sunt obligate de Federația Română să înființeze echipă de tineret, o măsură care se dorește să revitalizeze handbalul juvenil.

SCM a perfectat deja mai multe transferuri și a conturat deja un lot solid la tineret. ”Am dat o foarte mare importanță echipei de tineret care se va înființa anul acesta, am adus 14-15 jucătoare, din care 3-4 vor merge de la început în pregătiri și în cantonament cu prima echipă. Nu s-a anunțat regulamentul pentru tineret, dar sper ca să fie admise pe teren și câteva senioare, astfel că dacă sunt jucătoare care vin după o accidentare, să aibă posibilitatea să evolueze câteva meciuri la tineret. Ne dorim cât mai multe jucătoare care să ia contact cu prima echipă și vedem după un an care sunt roadele muncii” a anunțat și Florin Verigeanu, președintele secției de handbal de la SCM.

Printre jucătoarele de perspectivă care au semnat contracte sunt Grigore, Neagu, Bălan, Adam, Băjenaru, Mirea, Tâmplaru, Mușat, Trușcă și Brumaru. Diana Neagu este unul dintre portarii naționalei de tineret și ea va fi al treilea portar al echipei de senioare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *