Lupta sondajelor între Pîrvulescu și primar | Gutău ar putea candida pentru AUR în 2024

Alt conflict s-a ivit zilele acestea între primarul Mircia Gutău și viceprimarul Virgil Pîrvulescu. De data aceasta, conflictul apare cu o zi înainte de o ședință a Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea.

Catalizatorul a fost reprezentat de mesajul lui Pîrvulescu, într-o postare pe Facebook. Acesta spune că primarul ar fi mințit cu seninătate într-o emisiune locală din Vâlcea. Subiectul se referă la sondajele și voturile pentru 2024 ale lui Mircia Gutău și că ar fi, evident, în favoarea acestuia. Viceprimarul liberal nu este de acord cu acest lucru și prezintă sondaje realizate de echipa liberală care l-ar plasa pe prima poziție pentru alegerile din anul viitor.

Cât să fii de disperat şi imoral să minţi cu atâta seninătate? Într-o emisiune la Antena 3 Vâlcea, primarul Mircia Gutău a fabulat la un mod în care îţi pui întrebarea: are nevoie de un psiholog sau este atât de disperat şi fără caracter încât face orice pentru a se agăţa de scaunul de primar?

Mai exact, este vorba despre sondaje de opinie. Nu o să intru în logica lui, o să vă prezint doar datele reale şi strict datele legate de competiţia dintre noi doi. Sondajele sunt mult mai ample, făcute profesionist şi, dacă vrea, i le pot pune la dispoziţie să revină cu picioarele pe pământ.

Viceprimarul liberal al orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu
Sondajul liberalilor, conform lui Virgil Pîrvulescu.

Desigur, primarul PER revine cu replica și spune că numerele prezentate de viceprimarul liberal nu ar fi reale și nu reprezintă un sondaj adevărat. De asemenea, spune că sondajul lui este superior, prezentând câteva cifre din partea propriei echipe. Totodată, se folosește de agitația mesajului și vorbește despre salariul lui Virgil Pîrvulescu, care ar fi nemeritat.

Râmnicenii s-au săturat de minciunile tale, Virgil Pîrvulescu! Domnule viceprimar (după cum scrie pe fluturașul de salariu), poza aceea pe care ne-ai arătat-o, frumos colorată, cu niște procente calculate probabil după ce ți-ai sondat doar rudele, vecinii și mica gașcă de agitatori din Consiliul Local nu reprezintă un sondaj! Ca și la Primărie, și aici dai chix la modul cel mai jenant cu putință.

Eu am curajul să prezint public – așa cum m-am angajat – un sondaj profesionist, cu o metodologie descrisă clar, făcut de o firmă cu experiență în domeniu și ale cărui rezultate nu pot fi contestate. Poți face la fel? Oamenii s-au săturat de poveștile fantasmagorice cu care i-ai păcălit pe unii dintre ei acum trei ani: delta pe Olănești, salariu minim obligatoriu de 3.000 de lei net sau că îți înjumătățești salariul din Primărie (ăla pe care l-ai încasat nemeritat în fiecare din ultimele 33 de luni) – așa că n-o să-i mai păcălești încă o dată cu pretinse sondaje care te arată cum n-ai fost, nu ești și nici nu vei fi vreodată! Dacă vrei să te amăgești singur, e treaba ta; dar nu îi (mai) amăgi pe râmniceni și nici nu le mai insulta inteligența cu procentele tale aiuritoare, scoase din burtă și calculate pe genunchi!

Primarul orașului din orașul Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău
Sondajul lui Mircia Gutău.

Ceea ce este interesant despre sondajul realizat de echipa primarului este că s-au efectuat trei variante de partid politic reprezentativ. Desigur, este o metodă des întâlnită în sondaje pentru că ajută politicienii să se poziționeze în funcție de ce preferă votanții. Așa cum este afișat și în imaginea de mai sus, din partea PSD ar avea cea mai mare probabilitate de câștig.

Cealaltă variantă de candidatură ar fi din partea PNL. Surpriza se referă la încă o variantă prezentată celor intervievați pentru sondaj, anume o candidatură a primarului Mircia Gutău din partea AUR.

Nu este prima oară când primarul se afiliază cu partidul extremist AUR, iar de data aceasta demonstrează că vrea să se folosească de voturile românilor care ar vota cu acest partid. După mult timp în care reprezentanții partidului au demonstrat cât de toxică este direcția politică pe care au ales-o, Gutău alege totuși și această variantă.

Alegerea partidului AUR drept reprezentant la votul din 2024 ar putea însemna, totodată, chiar un refugiu pentru primar în cazul în care nu va mai fi susținut de partidul care deține cele mai multe voturi: PSD.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *