Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 7,3% pe an

Începând de miercuri, 21 iunie 2023, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6,50% și, respectiv, 7,30%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. „Titlurile de stat pot fi o alternativă foarte bună la depozitele bancare, pentru că sunt fără risc și veniturile nu se impozitează. Tocmai de aceea, din 2018 și până acum, peste 650.000 de români au ales ca economiile lor să le aducă venituri suplimentare și au subscris peste 28 miliarde de lei.

Cu dobânzi de la 6,50% la 7,30%, investițiile în titluri de stat oferă confortul de a ști exact cât va câștiga cel care investește și în cât timp.

Deci sunt o ocazie foarte bună pentru cei care vor să conserve puterea de cumpărare a banilor, fiind o sursă garantată de venit pasiv”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului (operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului); între 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului; între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale Poșta Română SA.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *