29 iunie 2023 va fi zi de sărbătoare în comuna Orlești 

• Bâlciul anual din localitate va avea loc anul acesta chiar în ziua Sfinţilor Petru şi Pavel

Muzică și multă voie bună se anunță în data de 29 iulie în comuna Orlești, atunci când vor avea loc manifestările dedicate zilei comunei.

Cu mic, cu mare, cetățenii comunei sunt invitați să ia parte la tradiționalul bâlci de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, care va avea loc în aceeași zi. Bâlciul va începe la primele ore ale dimineții și va ține până târziu, spre miezul nopții.

Consiliul Local a aprobat recent bugetul destinat manifestărilor culturale şi distractive din această zi specială pentru locuitorii comunei Orlești. Evenimentul va aduce pe scena din comună nume grele ale folclorului românesc. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Daniela Condurache, Cristian Pomohaci, Gina și Mădălin Sandu, Irina Biroiu, Antonia Filip, Marian Medreagoniu și ASU.

Joi, 29 iunie, autoritățile din Orlești, în frunte cu Constantin Cîrstina îşi vor primi așa cum se cuvine oaspeții.  Evenimentul „Ziua Comunei Orlești” se află anul acesta la cea de-a XXIV-a ediție.

Localitatea Orleşti este recunoscută pentru proiectele ambiţioase implementate, prin faptul că aici administraţia locală a reuşit să câştige respectul consătenilor, fiindcă a făcut ca viaţa locuitorilor să fie mult mai uşoară, iar aceştia să se bucure de privilegii ca la oraş. 

Şcoli, grădiniţe şi cămine culturale moderne, străzi asfaltate, apă şi canalizare, sistem de gaze introdus din anul 2000, asistenţă medicală şi case cochete, această reuşită deplină i se datorează primarului Constantin Cîrstina, fiindcă a înţeles ce înseamnă să lucrezi în slujba cetăţeanului şi a ştiut să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

Astăzi, la Orleşti, metrul pătrat pentru un teren cu utilităţi poate depăşi 15 euro, însă cu greu se găseşte un teren pentru construirea unei case. Terenurile sunt la prețuri rezonabile, atâta timp cât cetăţeanul beneficiază de toate utilitățile, iar birocraţia la Primăria Orleşti este mult redusă când vine vorba despre obţinerea de autorizaţii de construcţie şi tot felul de avize necesare. Așadar, nu întâmplător, oamenii se orientează spre această aşezare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *