Proiecte importante pentru comunitatea din Bărbătești zac de câțiva ani în sertarele CNI 

Pe lângă proiectele existente, aflate în diferite faze de execuție, administrația locală din Bărbăteşti mai are un portofoliu de proiecte depus şi aprobat, dar uitat prin sertarele de la Compania Naţională de Investiţii de peste 11 ani

Sunt proiecte necesare comunității, ne spune primarul, dar care zac de ani buni în sertarele acestei companii, fără să intereseze pe cineva acest lucru. 

Primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, este supărat, fiindcă de câte ori se interesează de soarta proiectelor, CNI solicită administrației locale reactualizarea documentelor. Într-o astfel de situație, Primăria răspunde periodic la clarificările transmise de CNI, actualizează documentaţii, reface schiţe şi devize. Într-un cuvânt, de ani buni, primarul Constantin Banacu se confruntă cu tergiversări fără rost şi amânări care, de cele mai multe ori, nu au nici o soluţionare concretă, demersuri care bat pasul pe loc, iar răspunsurile sunt lăsate în așteptare: 

„Avem la CNI proiectul pentru reabilitarea căminului cultural din satul Bărbătești de peste 11 ani. De câte ori ne interesăm, CNI ne transmite clarificările sau actualizăm documentați. Nu știu ce este acolo, care sunt prioritățile acestei instituții, dar noi avem documentații depuse pentru proiecte importante comunității, pentru care s-au cheltuit bani din bugetul local, asta trebuie să știe domnii care conduc această Companie Națională de Investiții. Proiect depus la CNI este și modernizarea dispensarului medical. Nu suntem numai noi în situația aceasta, și alți colegi primari se plâng, fiindcă se confruntă cu tergiversări fără rost şi amânări pentru proiecte importante depuse la CNI și care, de cele mai multe ori nu au avut nici o soluționare, iar răspunsurile sunt, de fiecare dată, lăsate în așteptare. La CNI zace de ani buni și proiectul pentru modernizarea dispensarului medical, proiect care, mai nou, face parte din repartizarea pe care a făcut-o, în această perioadă Compania Națională de Investiții pentru un număr de proiecte prin Consiliile Județene”, a precizat primarul localității Bărbătești, Constantin Banacu.

Proiecte în așteptarea semnării contactelor de finanțare sunt cele aprobate prin PNI „Anghel Saligny”, AFM și PNRR

În prezent, cu fonduri guvernamentale, prin PNI, la Bărbătești se lucrează la alimentarea cu apă pe o lungime de peste 3 kilometri pe strada Băltăreț, în satul Bărbătești. Primarul spune că așteaptă semnarea și celorlalte două contracte privind modernizarea infrastructurii rutiere, care vor facilita accesul în zonele turistice ale comunei. Proiecte în așteptare sunt și modernizarea iluminatului stradal şi amenajarea a două stații electrice de încărcare, prin Agenţia Fondului de Mediu.

În paralel cu aceste investiții, primăria va amenaja pentru copii un teren de sport cu gazon sintetic la şcoala din Bârzeşti, cu bani din bugetul local. Cu fonduri europene prin GAL se va achiziționa un utilaj de stingerea incendiilor, iar prin Anghel Saligny se aşteaptă finanţarea proiectului de gaze naturale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *