Foștii jucători ai Chimiei, premiați pe 14 iulie – S-au împlinit 50 de ani de la câștigarea Cupei României

Fotbaliștii care au scris istorie pentru județ, câștigând în 1973 trofeul Cupei României vor fi recompensați pe data de 14 iulie, la Arenele Traian din Rm. Vâlcea.

Cucerirea Cupei României de către Chimia Rm. Vâlcea a rămas o performanță unică pentru fotbalul județean. Pe 3 iulie 1973, pe Stadionul ”23 August”, la rejucare, Chimia (Divizia B) a câștigat finala cu Constructorul Galați (Divizia C) cu 3-0. Golurile au fost marcate de Vasile Iordache II (8′) și Gojgaru (54′, 86′). Cu două zile înainte, cele două echipe terminaseră egal, scor 1-1.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de câștigarea cupei, vineri, 14 iulie, de la ora 11.00, la Arenele Traian, va avea loc o festivitate de premiere a câștigătorilor Cupei României, ediția 1972-1973.

Evenimentul de gală al fotbalului vâlcean este organizat de către Asociația Județeană de Fotbal, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Rm. Vâlcea și cluburile acestora, CS Vâlcea 1924, respectiv SCM Rm. Vâlcea.  Toți iubitorii sportului-rege sunt invitați fie alături de legendele fotbalului vâlcean!

Alături de campionii marii echipe din `73 sunt invitați la eveniment toți fotbaliștii reprezentativi care au jucat pentru Chimia, de-a lungul anilor. Componenții lotului Chimiei din 1973 vor primi diplome, plachete și vor fi recompensați financiar, la o jumătate de secol de la cucerirea trofeului Cupei României.

Chimia: Stana – Gh. Burlacu, T. Ciobanu, C. Pintilie, N. Petrică – Haidu II, I. Ionescu – Şutru, Donose, Gojgaru (88′ D. Popescu), V. Iordache II (79′ Tifirel). Antrenor: Dumitru Anescu

Traseul Chimiei până în finală:

1-0 cu Steagul Roșu Brașov (A)

1-0 cu CFR Cluj (A)

1-0 cu CFR Cluj (A)

2-2, 5-4 după 11m cu Metalul București (B)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *