Primarul Florinel Constantinescu a inaugurat noua piață agro-alimentară

Duminică, 9 iulie 2023, la Călimănești, noua piață agro-alimentară şi-a deschis porțile pentru cetățenii și turiștii din stațiune, fiind inaugurată de primarul Florinel Constantinescu, alături de consilierii locali, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, Aurel Simion, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rural, dar şi de primii cumpărători. 

Pentru administrația publică, inaugurarea acestei piețe moderne face parte din lungul șir de puncte bifate din lista de angajamente asumate în fața cetățenilor. 

Pentru amenajarea pieței de comercializare a produselor agroalimentare și de pește s-au accesat fonduri europene. Investiția a presupus modernizarea pieței din temelii prin reașezarea acesteia pe principii noi, moderne, asigurându-se un flux ordonat al circulațiilor, o dispunere mult mai judicioasă a spațiilor de desfacere a mărfurilor producătorilor locali, dar și prin crearea de locuri de parcare pentru vehiculele de aprovizionare și pentru clienți. Acum sunt aici toate condițiile necesare derulării unui comerț civilizat, la standardele impuse de legile românești şi normele europene.

Astfel, noua piață a intrat de duminică, 9 iunie 2023, în circuitul producătorilor locali, dar și al locuitorilor din zonă care își doresc să cumpere produse românești direct de la legumicultori și fermierii din zonă. 

Primarul Florinel Constantinescu: „Am primit felicitări înainte de inaugurare, mi s-a spus că este cea mai frumoasă piață din județul nostru”

„Cred că pentru cetățeni este o mare bucurie că au în sfârşit posibilitatea de a cumpăra produse în cele mai bune condiţii. Proiectul cuprinde o investiție amplă, pentru care s-au atras bani europeni. Practic, este o nouă piață. Orașul nostru a prins viața, s-au făcut multe lucruri în Călimănești și această piață era o necesitate,pentru că piața agroalimentară pentru oraș constituie un punct de vizită și posibilitatea ca noi, cei care trăim aici, sau cei care vizitează orașul Călimănești, să avem posibilitatea de a ne aproviziona cu produse proaspete. Având în vedere așezarea pieței, între blocuri, este o piață supraterană, în așa fel încât ea să își atingă scopul de piață agroalimentară, de produse tradiționale, însemnând produse agricole de la producători din zona noastră. În această piață sunt amenajate și magazine de desfacere pentru produse de origine animală, și mă refer aici la lapte, brânză, spațiu special pentru produse din carne și o zonă de pește și produse din pește. Am primit felicitări înainte de inaugurare, mi s-a spus că este cea mai frumoasă piață din județul nostru. Este cea mai frumoasă pentru că și noi, cei din Călimănești, suntem pe primul loc în ceea ce privește numărul de turiști la nivel național, deci, cu adevărat merităm ca investițiile făcute la Călimănești să fie de nivel foarte bun”, a punctat primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.  

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: „Primarul Florinel Constantinescu este un exemplul pentru primarii nu numai din județul Vâlcea, ci din România” 

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, l-a felicitat pe primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, pentru că orașul este într-o continuă dezvoltare, subliniind importanța noii piețe pentru cetățenii din Călimănești și din localitățile din jur: 

„Primarul Florinel Constantinescu este un exemplu pentru primarii nu numai din județul Vâlcea, ci din România pentru modul în care administrează acest oraș și această stațiune. Îl felicit încă o dată, iar prezența domnului ministru secretar de stat Aurel Simion la deschiderea acestei piețe arată că acest obiectiv este important nu numai pentru cetățenii din Călimănești și din localitățile din jur care au, începând de astăzi, unde să își cumpere, în condiții civilizate, produse proaspete. Și fermierii au posibilitatea să își vândă produsele pe care le produc în fermele și gospodăriile lor. Acesta este un lucru foarte important pentru că, în ultimii ani, am văzut că pe piața românească vin produse din altă parte. Noi avem datoria de a promova produse românești, fermele și gospodăriile din România, astfel încât cetățenii care se ocupă de creșterea animalelor sa aibă unde să își vândă produsele, iar cetățenii din România să beneficieze de produse de cea mai înaltă calitate”, a spus președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. 

Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: „Mergând prin țară sunt mândru, foarte multă lume mă întreabă despre Călimănești și despre administrația din Călimănești”

Primarul Florinel Constantinescu a primit felicitări și din partea lui Aurel Simion, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru faptul că administrația locală din Călimănești s-a făcut remarcată prin proiectele realizate pentru locuitori și atragerea de fonduri pentru investiții de anvergură, reușind să promoveze orașul în topul destinațiilor turistice din România: 

„Ministerul Agriculturii s-a reorientat spre piețele locale, este un proiect pe care trebuie să-l arătăm și la alte comunități din România. Este foarte important să creăm loc de desfacere a produselor pentru micul producător local. Îl felicit pe domnul primar pentru insistență, în primul rând, pentru perseverența și ambiția de a realiza acest proiect. Știu că domnul primar mai are încă trei proiect tangențiale cu Ministerul Agriculturii pe care ministerul va trebui să le finanțeze. Sunt proiecte ambițioase, care vor duce la dezvoltarea stațiunii. Mergând prin țară sunt mândru, pentru că foarte multă lume mă întreabă despre Călimănești, despre administrația din Călimănești, se vede că în ultimul timp s-au schimbat multe. Iar eu dezvolt acest subiect pentru că sunt mândru de administrația locală din Călimănești”, spune Aurel Simion, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Piața din Călimănești va satisface pe deplin cerințele cumpărătorilor, va fi una permanentă, astfel încât cetățenii și turiștii din stațiune vor avea posibilitatea de a cumpăra în fiecare zi legume, ouă proaspete, slănină, pește, dar și produse lactate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *