35 de străzi vor fi asfaltate ca-n palmă la Bunești 

Unul dintre dezideratele administrației publice locale de la Buneşti, coordonată de ani buni de primarul Viorel Radi este acela de a introduce în toate satele comunei reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. 

Lucrările au început în primăvara anului trecut, cu bani din bugetul local, însă proiectul elaborat aşa cum cer normele în domeniu a fost depus de administrația locală la Ministerul Dezvoltării, pentru finanțarea integrală, prin programul „Anghel Saligny”. Primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi, spune că pe segmentul unde s-a introdus reţeaua de gaze s-au fac deja primele racorduri, iar comunitatea este mulţumită:

„Am reuşit să introducem reţeaua de gaze pe o lungime de 18 kilometri cu bani din bugetul local și vom continua investiția cu bani guvernamentali. Pe acest segment, cetățenii au depus la sediul Primăriei solicitarea pentru racordare la reţeaua de gaze naturale. Spre bucuria mea, comunitatea a răspuns într-un număr destul de mare. Pot spune că au fost dimineți când a fost chiar coadă la primărie pentru depunerea cererii. Este un lucru bun, chiar dacă gazele s-au majorat. Oamenii şi-au făcut un calcul şi au constatat că lemnele de foc costă mult mai mult, de la plata pentru tăiatul lemnului din pădure, pădurar, adus acasă, tăiat din nou acasă, toate acestea costă mult”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi.

Reţeaua de gaze se va extinde în întreaga localitate pe o lungime de 27 de kilometri. Proiectul, depus la Ministerul Dezvoltării va continua cu finanțare prin programul guvernamental „Anghel Saligny”. 

 11 kilometri de asfalt pe străzile din Bunești

Administrația locală a reușit accesarea fondurilor și pentru proiectul de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 11 kilometri. Valoarea proiectului este de 14,5 milioane de lei, iar lucrările de refacere a covorului de asfaltare pentru drumurile comunale din localitate sunt în grafic. 

„De la Ministerul Dezvoltării, prin PNI „Anghel Saligny” am primit finanțare și pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de aproximativ 11 kilometri. Deși aceste drumuri au fost asfaltate anterior, între timp s-au deteriorat din cauza uzurii, iar unele porțiuni au mai fost sparte din cauza branșărilor care s-au făcut la sistemele de apă și canalizare. Acum nu o să mai fie nevoie să se spargă asfaltul, fiindcă ultima extindere la rețeaua de apă și canalizare s-a făcut anul trecut. Țin să spun că noi am reușit să avem sistem de apă și canalizare în localitate din anul 1997. În prezent, prin acest PNI „Anghel Saligny, proiectul de refacere a covorului de asfaltare este în valoare de 3 milioane de euro, pentru 35 de străzi”, a precizat primarul localității Bunești, Viorel Radi.

Primarul comunei Bunești știe că proiectele cu fonduri europene și guvernamentale sunt esențiale pentru dezvoltarea comunei. Astfel, pe lângă proiectele depuse, a semnat contractul de finanțare și pentru proiectul ,,Lucrări de reabilitare moderată în vederea creșterii eficienței energetice – Școala Gimnazială Bunești, având o valoare de 2.428.029,23 lei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *