Orașul Băbeni va avea o piață agroalimentară nou-nouță. Lucrările vor începe anul acesta

Cu o investiție de aproximativ 15 miliarde de lei vechi, în imediata vecinătate a sediului Poliției, urmează sa fie pus în practică proiectul de construire a Pieței Centrale din Băbeni. 

Pentru construirea modernei piețe, pe două nivele, cu parcare subterană, s-au atras fonduri europene prin FLAG „Lotru – Olt – Mijlociu”, asociație care cuprinde zona pescărească a județului Vâlcea, formată din Municipiul Râmnicu Vâlcea, orașele Călimăneşti, Băbeni şi comunele Drăgoeşti, Olanu, Galicea, Nicolae Bălcescu, Mihăeşti, Budeşti şi Dăești.

Potrivit primarului Bogdan Ștefan, chiar dacă consilierii liberali s-au opus proiectului, piața va fi o locație modernă, cu standuri pentru toate produsele și va deservi întreg orașul, dar și comunitățile din jur.

„Orașul avea nevoie urgentă de această piață. În tot acest timp am căutat sursa de finanțare și, într-un final am reușit să atragem fondurile necesare prin acest FLAG. Este unul dintre principalele proiecte care se va realiza cu bani europeni. Odată cu deschiderea acestei piețe agroalimentare orașul va atrage atenția producătorilor și investitorilor din domeniu, care vor avea un loc propice pentru prezentarea și vânzarea produselor. Chiar dacă unii dintre consilieri, cei liberali s-au opus proiectului de construirea a pieței, proiectul se va realiza. De trei ori am supus dezbaterii proiectul și, de fiecare dată, domnii liberali nu au votat. La a doua ședință nu s-a prezentat nici unul. Dacă era după ei nu trecea, dar proiectul a primit aviz favorabil cu ajutorul consilierilor de la Partida Romilor „Pro-Europa”. Mai mult, viceprimarul și-a luat concediu medical în acea perioadă. Așa merg lucrurile la noi, în defavoare comunității, dar Dumnezeu ne-a ajutat, iar proiectul pentru construirea pieței agroalimentare din oraș va fi scos la licitație zilele acestea”, a declarat primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan. Clădirea va avea compartimente pentru fructe, legume și flori, spații comerciale închise pentru comercializarea de carne, pește, lapte, brânzeturi și ouă, dar și depozite de alimentație publică. 

În toată această încleștare economică în care ne aflăm, primarul orașului Băbeni, Ștefan Bogdan identifică fonduri, execută lucrări cu fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local, iar pentru viitor are foarte multe lucruri frumoase de înfăptuit pentru comunitate. 

Spune că acest mandat se va încheia cu destul de multe realizări pentru administrația locală din Băbeni. Drept dovadă, în oraș se construiește din temelii o nouă grădiniță și o creșă modernă și prietenoasă destinată micuților. Mai mult, se vor construi trei blocuri în zona Valea Mare și alte trei în zona Petrolului. 

Străzi întregi au fost asfaltate pe parcursul acestui mandat, iar lucrările privind modernizarea infrastructurii continuă. O parte dintre acestea sunt realizate cu bani de la bugetul local, iar pentru altele se va da ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare cu fonduri guvernamentale sau europene. La Băbeni, prin noul program guvernamental Anghel Saligny se vor asfalta 59 de străzi şi se va amenaja centura ocolitoare pentru fluidizarea traficului. În acest sens, primarul Ștefan Bogdan a semnat contractul de finanțare la CNAIR, iar în această perioadă Transgaz a efectuat studiile geotehnice la Păușești pentru înființare rețelei de distribuție a gazelor naturale. Proiectul este în asociere cu localitățile Frâncești și Păușești Otăsău și are valoarea de 17 milioane de lei. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *