Landor Moșteanu: „Suntem o echipă sudată la nivelul conducerii Primăriei Nicolae Bălcescu”

La Nicolae Bălcescu, în cadrul administrației locale există o echipă cu oameni implicați şi cu simţul responsabilităţii. Primarul Landor Moșteanu are o colaborare bună cu viceprimarul Vicenţiu Orăşanu și spune că, împreună sunt o echipă sudată la nivelul conducerii localității. 

Pentru noul mandat, viceprimarul Vicenţiu Orăşanu a declarat categoric faptul că nu își dorește să candideze la Primăria Nicolae Bălcescu în anul 2024. Spune că vor merge în aceeași echipă susținându-l în continuare pe Landor Moșteanu pentru funcția de primar: 

„Nu se pune problema, avem un singur candidat, pe Landor Moșteanu îl vom susține în continuare eu și toată echipa. Am plecat la drum împreună, împreună vom continua, indiferent de ceea ce se va întâmpla, doar așa vom fi mult mai puternici. Am muncit foarte mult și am reușit în 2016 să îl avem viceprimar pe Landor Moșteanu și continuăm cu Landor Moșteanu primar. Ne respectăm, nu am să îi fiu contracandidat atâta timp cât domnul Moșteanu este primar și este susținut de comunitate într-un procent destul de mare. Ne înțelegem foarte bine ca să rupem o prietenie”, a limpezit „apele” viceprimarul Vicenţiu Orăşanu. 

La rândul său, primarul Landor Moșteanu spune că este foarte important ca întreaga echipă să rămână aproape într-o perioadă în care localitatea se dezvoltă datorită, în primul rând, fondurilor extrabugetare accesate și câștigate de administrația locală. 

„Suntem o echipă sudată la nivelul conducerii Primăriei Nicolae Bălcescu, iar angajații sunt oameni implicați şi cu simţul responsabilităţii, sunt mulțumit de toți. Este foarte important ca întreaga echipă să rămână aproape pentru a avea în primul rând continuitate în ceea ce privește proiectele muncite, finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale, aflate în diverse faze de execuție”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Un lucru este clar: împreună cu viceprimarul Vicenţiu Orăşanu şi colegii din primărie, primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu căută permanent soluţii pentru a face localitatea mai frumoasă şi confortabilă pentru cetăţeni. Se fac eforturi mari pentru a transforma această aşezare sau pentru a pregăti terenul pentru noi investiţii şi pentru a moderniza drumuri, şcoli şi pentru bunăstarea comunităţii.

S-a dat starul lucrărilor de asfaltare a drumului comunal care face legătura cu localitatea Dănicei

Cu fonduri atrase de la Compania Națională de Investiții, prin programul „Lucrări în primă urgență”, în localitate se asfaltează drumul comunal DC 34B Valea Ursului, drum care face legătura cu localitatea Dănicei: 

„Constructorul lucrează în forță, în termen de 8 luni trebuie să predea lucrarea executată. Asta înseamnă că, la finele lunii decembrie vom merge pe asfalt spre localitatea Dănicei. În continuare atenția noastră se îndreaptă spre modernizarea infrastructurii rutiere”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu: „Se poate și ne ținem de cuvânt”

Prin programul „Anghel Saligny” primarul Landor Moşteanu asfaltează alți 8 kilometri de străzi în Nicolae Bălcescu.

Primarul localității Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare pentru investiția privind asfaltarea drumuri comunale în comuna pe o lungime de 8 kilometri. Proiectul se va derula prin programul „Anghel Saligny”, iar valoarea investiției este de aproximativ 9,3 milioane de lei și prevede modernizarea a patru tronsoane de drumuri comunale: DC 34 Rotărăști – Corbii din Vale – Ginerică – Limită, DC 31A Predești – Valea Viei, DC 32B Șerbăneasa – Dosu Râului și DC 34A Mângureni – Corbii din Vale: 

„Pentru noi, administrația locală, există o preocupare permanentă pentru implementarea investițiilor pentru modernizarea rețelei de drumuri comunale. 

Astfel, prin programul PNI „Anghel Saligny” se vor asfalta drumurile comunale în localitate. Proiectul acesta îl așteptăm ca pe o mană cerească. Precizăm că se lucrează la încă două noi proiecte deja aprobate, privind modernizarea drumurilor comunale și de interes local. Unul dintre ele prevede asfaltarea pe lungime de 9, 310 kilometri, iar cel de-al doilea proiect se realizează cu bani alocați din bugetul local privind asfaltarea pe o lungime de 1,3 kilometri. Se poate și ne ținem de cuvânt”, a precizat primarul localității Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu.

Pentru axele de finanțare care vor apărea prin POR, primarul localității Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, intenționează să depună cererea de finanțare pentru asfaltarea drumurilor comunale.

„Mai întâi trebuie să analizăm bine condițiile impuse în ghidul de finanțare pentru a vedea dacă ne vom putea încadra pentru a primi punctajul favorabil. Criteriile de selecție sunt de neînțeles, dar nu ne lăsăm, noi ne zbatem să prindem trei tronsoane de drum în vederea finanțării prin POR”, a precizat primarul localității Nicolae Bălcescu.

Tot în această perioadă se va da startul lucrărilor de amenajare a parcului din incinta căminului cultural de la Stoiceni. Investiția se realizează cu bani europeni, prin FLAG: „Era necesară amenajarea zonei respective deoarece căminul cultural este o clădire modernizată și era inestetic. Tot prin FLAG avem făcută și achiziția unui tractor care este extrem de util. Suntem foarte mulțumiți de acest program de finanțare cu bani europeni”, a precizat primarul localității Nicolae Bălcescu. 

Cu fonduri europene, prin AFM se vor monta stații pentru mașinile electrice. Un lucru bun este faptul că, în parteneriat cu Consiliul Județean, administrația locală va beneficia de un microbuz electric extrem de necesar transportului pentru cei 220 de copii la școală. 

„Ploile din această perioadă mătură drumurile pietruite și după fiecare ploaie trebuie să intervenim, mai ales că drumurile sunt în pantă sau traversează păduri.

Probleme sunt și la podul din punctul Corbi, aici avem o porțiune pe partea stângă unde am avut un proiect pe situații de urgență și am făcut o protecție din gabioane și acum necesită și lucrări și pe partea dreaptă, fiindcă Topologul când vine mare rupe tot în cale, doboară arbori, iar acolo este și stația de apă și există riscul ca la o viitură mai mare să-l spulbere. În situația aceasta, ne zbatem să facem un proiect de protecție și pentru malul drept. În urma ploilor care fac ravagii în localitate facem de fiecare dată devize estimative, la fața locului se deplasează comisii de la Prefectură și Consiliul Județean. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *