Primăria orașului Râmnicu Vâlcea a declarat că râmnicenii nu sunt interesați de Programul „Rabla Local”

Administrația orașului Râmnicu Vâlcea a declarat că are cea mai mare alocare financiară din regiune pentru Programul „Rabla Local”, dar râmnicenii nu se arată foarte interesați să-și caseze autovehiculele uzate în schimbul sumei de 3000 de lei.

Din datele oferite de autorități, la peste o săptămână de la lansarea programului „Rabla Local”, doar 150 de râmniceni s-au înscris pe site-ul Administrației Fondul pentru Mediu în vederea obținerii sumei de 3000 lei pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 15 ani. Din suma aferentă fiecărei casări, 2400 lei sunt asigurați de AFM, iar 600 de lei vin de la bugetul local.

Consecventă demersurilor de protecție a mediului înconjurător, Primăria Râmnicu Vâlcea conduce la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia în ceea ce privește alocarea financiară locală pentru acest program – 600.000 lei, pentru casarea a 1000 de autovehicule uzate – la egalitate cu Drobeta Turnu Severin și foarte departe de următorul clasat municipiu reședință de județ, Târgu Jiu, cu 100 de casări estimate; Craiova și Slatina nu au reușit să se înscrie în program.

În ceea ce privește situația națională pe capitale de județ, implicarea Râmnicului este similară cu cea a unor orașe precum Sibiu, Târgoviște, Deva sau Alba Iulia și superioară municipiilor Pitești, Reșița sau Piatra Neamț (cu câte 500 de casări estimate); în topul național conduc orașele de mari dimensiuni ca Oradea, Cluj Napoca, Brașov sau Constanța, alături de sectoarele 5 și 6 din București (care se așteaptă să caseze câte 5000 de mașini vechi), dar sunt și UAT-uri importante – Ploiești, Târgu Mureș sau sectoarele 1 și 4 ale capitalei – care nu au reușit sau nu au dorit să participe la acest program.

Primăria orașului Râmnicu Vâlcea

De asemenea, conform comunicatului oferit de primărie, înscrierea persoanelor interesate în Programul „Rabla Local” se poate face până în 31 august sau până la epuizarea alocării financiare disponibile.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *