Primăria Orlești țintește fondurile europene

Localitatea Orlești se remarcă prin proiectele ambițioase implementate, datorită faptului că  administrația locală a câștigat respectul locuitorilor prin îmbunătățirea calității vieții acestora, oferindu-le beneficii similare cu cele din oraș.

Infrastructură modernă în școli, grădinițe și cămine culturale, străzi asfaltate, servicii de apă, canalizare și introducerea sistemului de gaze din anul 2000, asistență medicală și locuințe atrăgătoare – toate aceste realizări se datorează administrației locale, care a înțeles importanța muncii dedicate cetățenilor și a reușit să obțină fonduri europene și guvernamentale.

Prin urmare, alegerea multor orășeni de a se muta în această localitate nu este întâmplătoare, deoarece oamenii își îndreaptă atenția spre această comunitate prosperă.

La Orlești, după centrul de zi pentru copii, urmează centru de zi pentru persoanele în vârstă

La Orlești, administrația publică locală a reușit să atragă fonduri pentru dezvoltarea unui after school dedicat copiilor, iar în prezent s-au finalizat cu succes lucrările de construire a unui Centru de zi destinat persoanelor în vârstă. Acest proiect de amploare a fost realizat cu sprijinul finanțărilor europene obținute și are o capacitate de 50 de locuri. Constantin Cîrstina a subliniat importanța acestui centru, menționând că persoanele în vârstă vor beneficia de o masă caldă, vor avea oportunitatea de a socializa, iar celor care solicită vor primi asistență medicală, consiliere psihologică, tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. De asemenea, centrul va organiza activități recreative și culturale care să contribuie la petrecerea timpului liber în mod constructiv și plăcut:

” Clădirea Centrului de Zi destinat persoanelor în vârstă a fost finalizată cu succes, însă investiția nu a fost încă pusă în folosință, deoarece urmează etapa de dotare a centrului cu echipamente birotice și mobilier necesare desfășurării diferitelor activități. În ceea ce privește sănătatea bătrânilor noștri, acest Centru de Zi din localitate va fi echipat cu aparatură pentru fitness și pentru întregul necesar legat de ședințele de fizioterapie și kinetoterapie, astfel încât vârstnicii să poată beneficia de servicii adecvate pentru menținerea și îmbunătățirea stării lor de sănătate” a precizat Constantin Cîrstina.  

Noi locuri de muncă pentru personal specializat

Un aspect notabil al acestui proiect este crearea a cinci noi locuri de muncă pentru personal calificat, o oportunitate semnificativă pentru angajați și pentru comunitatea în ansamblul său. Aceasta demonstrează beneficiile pe care dezvoltarea infrastructurii dedicate persoanelor în vârstă le aduce nu doar beneficiarilor direcți, ci și economiei locale prin crearea de noi oportunități de angajare:

”Experiența construirii căminului de bătrâni din Scundu mi-a deschis ochii cu privire la provocările din ce în ce mai mari cu care se confruntă seniorii noștri în anii ce vor urma. Aceasta reprezintă doar o mică parte din complexitatea nevoilor sociale pe care comunitatea noastră trebuie să le gestioneze. În plus, în ceea ce privește sectorul social, suntem mândri să spune că în localitate există și un Centru de Zi pentru copii, oferind o gamă variată de servicii. Aici, 15 copii primesc o masă caldă în fiecare zi, își desfășoară temele școlare, beneficiază de asistență din partea cadrelor didactice și au șansa de a socializa până la ora 16:00”,  a precizat Constantin Cîrstina.   

În timp ce Centrul de Zi destinat persoanelor în vârstă oferă un mediu sigur și suport pentru seniori, Centrul de Zi pentru copii asigură o platformă propice pentru dezvoltarea educațională și socială a celor mici.

Aceste două exemple ilustrează angajamentul puternic al administrației locale din Orlești față de îmbunătățirea calității vieții tuturor categoriilor de vârstă. Centrul de zi destinat persoanelor în vârstă și Centrul de Zi pentru copii reprezintă investiții semnificative în viitorul comunității, demonstrând că autoritățile locale sunt atente la nevoile locuitorilor.

Orlești, un exemplu de succes în atragerea  fondurilor pentru dezvoltarea comunitară

De-a lungul anilor, Orlești a devenit un exemplu de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri pentru dezvoltare comunitară. Datorită eforturilor constante ale administrației conduse de Constantin Cîrstina, comunitatea a reușit să implementeze proiecte benefice pentru toate categoriile de vârstă.

After school-ul pentru copii și Centrul de zi pentru bătrâni reprezintă inițiative care reflectă preocuparea pentru nevoile diversificate ale locuitorilor. Aceste realizări nu doar îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, ci și consolidează legăturile sociale și solidaritatea în comunitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *