Liberalul Pîrvulescu îl acuză pe Mircia Gutău că ar exista o zonă de public specială pentru apropiații săi la „We Love Music Festival”

„We love music festival” este un festival de muzică inițiat și organizat de primăria orașului Râmnicu Vâlcea. Prima ediție a avut loc anul trecut, iar anul acesta va fi organizat din nou.

Viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, tocmai a emis un comunicat cu privire la acest festival. Acesta spune că organizatorii festivalului, implicit primarul și echipa administrativă, au delimitat publicul de la festival cu un gard. Pe o parte, care este mai aproape de scenă, ar fi apropiații primarului, iar mai departe de scenă ar fi restul locuitorilor care vin la festival.

(…) Zilele acestea se desfăşoară în oraşul nostru 𝐖𝐞 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 și 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐧𝐞 𝐮𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐞 inclusiv cu aceasă ocazie. Noi, toţi cetățenii acestui oraș, 𝐚𝐦 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐛𝐚𝐧𝐢 ca acest eveniment să aibă loc în Râmnicu Vâlcea, și tot noi, ca cetățeni, 𝐧𝐮 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐦𝐚̆𝐜𝐚𝐫 𝐮𝐧 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐮. Pe lângă asta, ca să ne arate cine este stăpânul și cine sunt supuşii, 𝐚𝐮 𝐩𝐮𝐬 𝐠𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢 ca să își etaleze valoarea. Să arate că apropiații primarului, cu el în frunte, stau în prima linie şi oamenii simpli stau după gard, că acolo le este locul.

Nu v-ați săturat de atâta opulenţă și 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐦 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐚 𝐧𝐢𝐬̧𝐭𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢? Vilele și blocurile apar peste noapte în oraș cu prețuri de Dubai, ca noi, ăștia cu mai puţini bani, să nu putem cumpăra ce construiesc ei. 𝐀𝐮 𝐩𝐮𝐬 𝐭𝐚𝐱𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐚𝐫𝐞 și din banii ăștia fac evenimente la care omul se duce să plătescă bilet pentru a intra fără să aibă niciun fel de reducere că este cetățean al acestui oraș și că acest eveniment are loc și cu sprijinul primăriei.

Rușine să vă fie. Apoi mai puneți și garduri ca să stați departe de cei mai săraci. Cum puteți să fiți în halul ăsta? Să 𝐭𝐚𝐱𝐚𝐭̦𝐢 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐢 care abia supravieţuiesc după o zi pe alta ca să vă lăfăiţi voi în munca cetățenilor. 𝐓𝐚𝐱𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐚𝐱𝐞 şi banii se duc în direcţii total greșite, doar pentru bunăstarea voastră, cei care conduceți acest oraș doar pentru interesul personal.

A transmis liderul liberalilor din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu.

Primarul orașului, Mircia Gutău, revine cu un răspuns public despre această situație. Desigur, acesta neagă acuzațiile viceprimarului liberal și menționează că delimitarea cu garduri se folosește la orice festival „serios” din această lume. Mai mult decât atât, spune că este de fapt un beneficiu pentru comunitatea locală, fiind exclusiv rezervat pentru cei care aduc cel mai mare beneficiu orașului.

Pe scurt, primarul spune că un bilet mai scump beneficiază de o zonă mai bună. Totuși, dacă ar exista bilete tip cadou care au fost oferite pentru anumiți angajați ai primăriei sau alți parteneri ai lui Mircia Gutău, aceștia ar sta în fața scenei sau mai în spate?

Încăpățânarea cu care își etalează public logica mai mult decât precară ar fi de ajuns pentru a-l lăsa să se facă singur de râs, fără să mai fie nevoie de vreo replică. Totuși, doar pentru a elimina riscul ca un număr foarte redus de râmniceni să îi mai creadă aberațiile, vreau să precizez că în organizarea oricărui festival serios din lumea aceasta se folosesc sisteme de separare de tip garduri pentru delimitarea zonelor în funcție de prețul biletelor, a căilor de acces sau a punctelor de interes de pe cuprinsul festivalului (cum se poate vedea și la alte evenimente de acest gen de la noi: Summer Well, Electric Castle, Untold). Iar beneficiile unui astfel de festival pentru comunitatea locală se traduc în sumele cheltuite de cei care participă la el (care în cazul actualei ediții a We Love Music Festival sunt considerabil mai numeroși decât anul trecut) și care, ajunse în rețeaua de hoteluri și restaurante, în transport sau în achiziția de bunuri și servicii, dau un impuls economiei locale, securizează sau chiar suplimentează locuri de muncă, permit creșteri salariale și parțial revin prin impozite la bugetul local. E la mintea cocoșului, darămite a unuia care a lucrat în sistemul finanțelor publice!

Se spune că dacă ești într-un anume fel, e de preferat măcar să nu semnalizezi – ca să nu se prindă prea mulți de… deficiențele tale. Imun la orice atitudine de bun-simț, liberalul Virgil Pîrvulescu nu doar că nu îi dă ascultare, dar dă de-a dreptul flash-uri și stă cu mâna înfiptă în claxon astfel încât tot mai mulți să realizeze ridicolul și populismul deșănțat de care este în stare!

A declarat primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *