Centrul de Radioterapie și Imagistică din Râmnicu Vâlcea se deschide pe 21 septembrie pentru pacienții oncologici

O veste de impact în lumea medicală aduce un plus semnificativ în tratamentul și diagnosticarea afecțiunilor oncologice. Neolife Medical Center Romania, parte a prestigiosului grup BOZLU din Turcia deschide, pe 21 septembrie, în Râmnicu Vâlcea, un Centru de Radioterapie și Imagistică ultramodern.

Înființată pe un teren concesionat de Consiliul Județean Vâlcea și situată în curtea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, noua clinică vine cu un aport inovativ în lupta împotriva cancerului. Echipată cu tehnologie de vârf, inclusiv cu aparatură de ultimă generație, această unitate va oferi servicii medicale complexe de diagnosticare, monitorizare și tratament pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

Cu o investiție impresionantă, de 8 milioane de euro, Centrul Neolife din Râmnicu Vâlcea se alătură unui lanț de clinici de succes, deja existente în diverse orașe. Dedicat pacienților nu doar din Vâlcea, ci și din județele învecinate, acest centru de excelență va aduce servicii medicale la standarde europene. Este demn de menționat că serviciile oferite în cadrul acestui centru vor fi acoperite de Programul Național de Oncologie, asigurând astfel accesul la tratamentul de calitate pentru cei aflați în nevoie. Neolife aduce astfel o contribuție semnificativă în îmbunătățirea stării de sănătate și calității vieții pacienților cu afecțiuni oncologice din regiune. „Pentru un bolnav de cancer, să se deplaseze sute de kilometri pentru tratament este dureros. Când vorbim despre radioterapie, trebuie să înțelegem că este un tratament care durează până la 36 de zile consecutive, cu pauză sâmbăta și duminica. Ce înseamnă asta pentru un pacient oncologic? Fie să facă acest drum zilnic, ceea ce este un efort fizic fantastic, plus unul financiar, fie să stea la hotel, ceea ce înseamnă o sumă imensă de bani cheltuiți în plus. Un pacient cu cancer trebuie să aibă confort, liniște și să aibă familia alături, pentru că asta îi dă putere! Asta îl face să lupte!”, transmit specialiștii Neolife.

Spații de cazare și restaurant pentru pacienți și aparținători

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, într-un anunț făcut recent, a dezvăluit intenția de a demara licitația pentru concesionarea unei suprafețe de teren amplasate în imediata apropiere a noii clinici Neolife. Obiectivul vizat este construirea unor spații de cazare moderne și a unui restaurant dedicat pacienților și aparținătorilor acestora. Această inițiativă are scopul de a oferi servicii complete și îmbunătățite pacienților care vor avea nevoie de tratamente și monitorizare prelungite.

Planurile președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, vizează crearea unui mediu confortabil și relaxant pentru cei aflați în recuperare sau pentru cei care însoțesc pacienții. În acest fel vor fi asigurate condiții adecvate pentru a face față în mod mai ușor provocărilor pe care le implică procesul de tratament. Lansarea licitației este așteptată cu interes, reprezentând un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale și a serviciilor acordate pacienților din regiune. Apariția acestor facilități suplimentare nu doar completează eforturile Neolife de a oferi tratamente de calitate, ci și demonstrează angajamentul autorităților în a crea un mediu propice vindecării și recuperării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *