CS Vâlcea 1924 a disputat primul test al verii – Haita lui Șapera a pierdut în prelungiri cu FC Argeș

Echipa de baschet masculin, CS Vâlcea 1924 a disputat vineri, în Sala Traian, primul joc amical al verii, scor 95-98, după două reprize de prelungiri, cu FC Argeș Pitești.

Jocul dintre nou-promovata Vâlcea și rutinata FC Argeș a fost unul foarte echilibrat. La pauza mare, Vâlcea conducea cu 36-35, iar după 30 de minute, gazdele aveau 56-50. Argeșul a recuperat ecartul în ultimul sfert și după 40 de minute, scorul a fost egal, 75-75. S-au mai jucat două reprize de prelungiri, iar Piteștiul s-a impus cu 98-95, însă vâlcenii au lăsat o impresie pozitivă.

Pentru haita lui Hristu Șapera au punctat: Paunovic 19, Williams 16, Harris 15, Olisemeka 12, Vîrnă 10, Solopa 9, Ciucă 6, Rotaru CS 5, Blidaru 3.

Cu obiectivul de a se menține în Liga Națională, echipa susținută de Consiliul Județean Vâlcea a perfectat mai multe transferuri importante: americanii Isaiah Williams și Wesley Harris, sârbul Zoran Paunovic (Sloga Kraljevo), italianul Peter Olisemeka (Groningen, originar din Nigeria) și jucătorii români Modibo Diaby (U BT Cluj, originar din Mali), Radu Vîrnă (Dinamo), Vladislav Solopa (CSM Tg. Mureș) și Andreas Blidaru (Spania). Au mai rămas din sezonul trecut la echipă doar Toni Rotaru, Nicolae Ciucă, Alexandru Burlacu și Ștefan Ciriperu.

CS Vâlcea 1924 va continua seria de amicale pe 27 august, cu Corona Brașov. În perioada 2-3 septembrie, haita lui Șapera merge la Cupa Tg. Jiu, alături de echipa gazdă, SCM U Craiova și CSM Tg. Mureș. În perioada 9-10 septembrie, baschetbaliștii vâlceni vor participa la un turneu puternic, la Sibiu, alături de echipa gazdă, Tg. Mureș și Craiova.

”Obiectivul este rămânerea în Liga Națională”

Antrenorul Hristu Șapera speră într-un sezon bun și în menținerea în Liga Națională. ”Mai avem trei săptămâni de pregătire, echipa este nouă, va dura puțin până vom avea o chimie de echipă, lucrăm în acest sens, dar cred că la momentul începerii campionatului vom fi pregătiți. Fiind o echipă nouă și tânără, pentru noi obiectul este rămânerea în Liga Națională. Este o bucurie faptul că reușim aducem din nou baschetul de cel mai înalt nivel la Vâlcea, dar este și o provocare, pentru că este o competiție puternică în acest sezon, sunt 18 echipe, din care 4 vor retrograda. Sunt încrezător, ne bucurăm că în doar un an și jumătate am reușit să punem bazele unui club, facem lucruri sănătoase pentru baschetul vâlcean. Nu avem doar prima echipă, avem mai multe grupe de juniori, unde avem jucători de perspectivă. Îmi doresc foarte mult să facem o impresie plăcută și să îi bucurăm pe vâlceni, așa cum i-am bucurat și sezonul trecut. Avem un grup interesant de tineri jucători români și sper să facem o figură frumoasă și să practicăm un baschet de calitate” a spus Hristu Șapera.

CS Vâlcea 1924 va începe noul sezon la Constanța în perioada 15-17 septembrie, acolo unde este programat turneul preliminar de cupă, alături de echipa gazdă și CSU Sibiu.  În Liga Națională, care începe pe 23 septembrie, haita lui Șapera a fost repartizată în Conferința B și va debuta în prima etapă cu CSU Sibiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *