Spectacol de excepție la Bălcești: zilele orașului au fascinat comunitatea în weekendul de 26 și 27 august 2023

Orașul Bălcești a prins viață într-un spectacol captivant de cultură și distracție în weekend-ul de 26 și 27 august 2023, cu prilejul Zilelor orașului. Astfel, pe parcursul celor două zile de sărbătoare, orașul a fost cuprins de o atmosferă feerică, gazdă pentru o diversitate de evenimente culturale, recreative, culinare și artistice. Toate acestea au fost puse în scenă sub îndrumarea primarului Constantin Aleca și a echipei sale dedicate.

 Scena special amenajată în fața Casei de Cultură a fost locul în care artiști consacrați și-au făcut apariția, oferind spectacole memorabile. Evenimentul a atras atenția și a adunat personalități importante din lumea politică și administrativă a județului, subliniind astfel semnificația unică a momentului pentru întreaga regiune sudică a județului.

Deschiderea oficială a adus cu sine atât o incursiune în istoria orașului Bălcești, prezentată de primarul Constantin Aleca, cât și aprecieri pentru eforturile administrației locale. Acestea s-au concretizat într-o serie de investiții realizate cu fonduri europene și guvernamentale, care au potențialul de a transforma radical zona:  

”Bălceștiul nostru a fost un nod important al sudului județului Vâlcea, făcând parte din Plasa Oltețul de Jos în anii 1851 – 1896. Apoi, s-a înființat Plasa Bălcești, din care Bălceștiul ca unitate administrativă era practic rezidență. Prin decretul 331/1952 și decretul 12/1956, comuna Bălcești a făcut parte din Raionul Olteț, regiunea Oltenia. În acea perioadă, cele 12 localități din jurul Bălceștiului beneficiau de serviciile publice oferite de comuna Bălcești.În anul 2002, comuna Bălcești a devenit orașul Bălcești. Atractivitatea orașului, precum și calitatea vieții, reprezintă elemente extrem de importante pentru noi, în eforturile noastre de a păstra și atrage forța de muncă tânără. Prin urmare, depunem eforturi susținute pentru atragerea fondurilor europene, astfel încât să aducem plus valoare orașului nostru. Dorim ca tinerii noștri să rămână în zonă și să contribuie la dezvoltarea ei prin muncă și inovație”, a precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Într-o surpriză plăcută, primarul Constantin Aleca și angajații primăriei au oferit o scurtă incursiune artistică pe scena evenimentului, stârnind bucuria participanților și încurajându-i să își alăture pașii în horele dansate cu entuziasm.

Culminând cu un impresionant foc de artificii, evenimentul a încheiat această serie de momente excepționale într-o notă strălucitoare.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *