Elevii din Păușești-Măglași se pregătesc pentru viitor prin proiectul educațional „Vreau și eu la liceu”

Într-o inițiativă educativă ce a marcat începutul primăverii, elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „Achim Popescu” au fost invitați să participe la proiectul „Vreau și eu la liceu”. Acest proiect, implementat în localitatea Păușești-Măglași de către Asociația Vatra cu Idei și în colaborare cu Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, îi pregătește pe tineri pentru provocările liceului.

Timp de patru zile însorite în vara anului 2023, un grup de elevi din Păușești-Măglași, alături de colegi din județul Vâlcea, au participat la tabăra „Școala de vară pentru adolescenții de la țară”. Cursurile și activitățile desfășurate în cadrul acestei tabere au avut un scop nobil: să dezvolte abilitățile de leadership ale tinerilor din mediul rural și să le ofere încrederea în propriile lor forțe.

Cu încheierea Școlii de Vară 2023, tinerii plini de speranță au părăsit tabăra, gata să înceapă o nouă etapă a vieții lor: liceul. Sub îndrumarea Coordonatorilor proiectului „Vreau și eu la liceu”, acești tineri au primit încurajări pentru a-și croi propriul lor destin și pentru a construi relații de prietenie și încredere.

Această inițiativă educativă a Asociației Vatra cu Idei și Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” continuă să inspire și să pregătească tinerii din Păușești-Măglași pentru viitor, iar coordonatorii săi transmit gândurile lor de succes pentru fiecare etapă a drumului lor:

”Începutul primăverii acestui an a oferit și elevilor clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „Achim Popescu” oportunitatea participării la proiectul educațional „Vreau și eu la liceu”, proiect pus în practică în localitatea Păușești-Măglași de către Asociația Vatra cu Idei, în parteneriat cu Biblioteca Publică „Antim Petrescu”. Patru zile însorite din vacanța de vară a anului 2023 (20 – 23 august) i-au găsit pe câțiva dintre elevii din Păușești-Măglași, participanți la proiectul „Vreau și eu la liceu”, alături de alți elevi din județul Vâlcea, în tabăra denumită „Școala de vară pentru adolescenții de la țară”. Cursurile acestei școli i-au învățat pe tinerii minunați din mediul rural prezenți în tabără să devină lideri, să fie stăpâni pe destinul lor și să transmită mai departe ceea ce viața le oferă. Porțile Școlii de Vară 2023 s-au închis, nu înainte ca adolescenți de la țară plini de speranță să iasă prin ele, mai încrezători în forțele proprii, mai bogați în prietenii, pregătiți pentru frumoasa și unică „aventură” a liceului. Le urăm mult succes! Mulțumim pentru succesul proiectelor „Vreau și eu la liceu” și „Școala de vară pentru adolescenți de la țară” Asociației Vatra cu Idei și doamnei Dana Rădulescu, președinte” , transmit, coordonatorii proiectului educațional „Vreau și eu la liceu”, pus în practică în localitatea Păușești-Măglași

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *