Localitatea Costești transformă nopțile în lumină: 643 de lămpi economice și investiții de 2 milioane de lei în modernizarea iluminatului public

În localitatea Costești, administrația locală are în derulare un set important de proiecte care aduc beneficii semnificative comunității. Din acest portofoliu, unele proiecte sunt deja în fază de implementare, în timp ce altele se află în stadiul apropiat de semnare a contractului de finanțare, iar pentru altele se lucrează la documentație sau sunt în curs de depunere.

Este important de menționat că, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), administrația locală din Costești a reușit să obțină finanțare pentru trei proiecte de modernizare a sistemului de iluminat public. Două dintre aceste proiecte au fost deja finalizate cu succes, în timp ce al treilea se află în procesul de implementare. Prin intermediul acestor proiecte, se prevede instalarea a nu mai puțin de 643 de lămpi economice, echipate cu un sistem de telegestiune modern. Valoarea totală a acestor trei proiecte depășește 20 de miliarde de lei vechi:

”În prezent, al treilea proiect depus la Agenția Fondurilor de Mediu (AFM) a fost aprobat, ceea ce permite modernizarea iluminatului stradal pe mai multe străzi din comuna noastră. Aceste străzi vor fi echipate cu un sistem de telegestiune pentru a eficientiza gestionarea iluminatului public. În total, prin cele trei proiecte aprobate, comunitatea noastră se va bucura de 643 de lămpi cu tehnologie LED, asigurând astfel o iluminare eficientă și durabilă. De asemenea, am semnat contractul de finanțare pentru construirea stațiilor electrice, care vor fi amplasate în spatele primăriei și în satul Bistrița, în apropierea podului peste pârâul Bistrița. Această investiție este crucială pentru a asigura alimentarea cu energie electrică necesară pentru proiectele noastre de modernizare. De asemenea, vreau să menționez că am obținut un sprijin financiar în valoare de 25.000 de euro prin intermediul programului GAL Horezu. Acești bani vor fi utilizați pentru dotarea unui teren de sport nou construit la Școala Gimnazială din localitate, contribuind astfel la dezvoltarea activităților sportive în comunitatea noastră” , a precizat primarul comunei Costești, Toma Peștereanu.

 Administrația locală din Costești a ales să investească în modernizarea iluminatului stradal cu lămpi economice, asigurând astfel orientarea și siguranța cetățenilor pe timp de noapte. Această decizie a fost luată cu grijă față de bugetul local, fără a face economii pe seama siguranței comunității, menținând luminile stradale aprinse pe parcursul întregii nopți. Principalele motive pentru această decizie au fost siguranța cetățenilor, fluidizarea circulației rutiere și reducerea infracțiunilor în zonă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *