Copiii, în centrul educației și culturii la Mălaia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 30 august – 1 septembrie, în Parohia Malaia din cadrul Protoieriei Călimănești, au fost desfășurate diverse activități educative în colaborare cu Școala Gimnazială Malaia și Asociația Culturală Isvor.

Aceste activități au beneficiat direct 40 de elevi din comunitate și au avut ca scop principal conștientizarea și înțelegerea importanței patrimoniului cultural local, cu accent pe casele de lemn din zona respectivă.

Participanții au fost ghidați de coordonatorii proiectului, care le-au furnizat informații valoroase despre istoria și valoarea culturală a caselor de lemn. De asemenea, elevii au avut ocazia să viziteze aceste case de lemn și să le studieze îndeaproape.

Pe lângă aspectul teoretic, activitatea a implicat și partea practică, în cadrul căreia participanții au realizat diferite machete din lemn și hârtie, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor practice și creativității.

Această inițiativă a avut un impact pozitiv asupra comunității, întrucât a promovat cunoașterea și aprecierea moștenirii culturale locale, precum și dezvoltarea competențelor elevilor într-un mod interactiv și distractiv. Cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie și al colaboratorilor implicați, aceste activități au adus un beneficiu semnificativ pentru educația și cultură în zonă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *