Primarul Constantin Aleca din Bălcești: centru comunitar integrat de asistență medicală și centru de zi pentru copiii vulnerabili, investiții cruciale finanțate prin PNRR

Primarul Constantin Aleca din Bălcești se pregătește să semneze un contract crucial în această perioadă, cu scopul de a atrage noi fonduri europene prin PNRR pentru crearea unui Centru Comunitar Integrat de asistență medicală.

Acest proiect are în vedere furnizarea de servicii medicale de urgență prespitalicești de înaltă calitate. În cadrul acestuia, vor activa profesioniști din domeniul sănătății, inclusiv un medic de familie, asistenți medicali și un psiholog, pentru a asigura îngrijiri medicale complete. De asemenea, proiectul va implica angajarea personalului din departamentul de asistență socială, precum și a unui asistent comunitar din partea Ministerului Sănătății, o moașă comunală și un mediator din comunitatea romilor. Acest centru reprezintă o inițiativă extrem de necesară, în special pentru persoanele în vârstă și singure, care se află la distanță semnificativă de un centru medical.

Un element deosebit de important este faptul că acest centru va fi echipat cu o mașină electrică, tip ambulanță, care va deservi persoanele vulnerabile. Prin această inițiativă, se va oferi un sprijin semnificativ persoanelor care nu dispun de asigurare de sănătate, adesea incapabile să beneficieze de internarea într-un spital obișnuit. Centrul va furniza serviciile necesare pentru recuperarea și îngrijirea acestor pacienți.

”În zona de sud a județului, se va construi un Centru Comunitar Integrat, care va deservi și localitățile din apropierea orașului Bălcești. Acest centru va facilita colaborarea dintre echipa de asistență medicală comunitară și departamentul de asistență socială al primăriei, pentru a îmbunătăți accesul la servicii medicale de calitate, în special pentru persoanele în vârstă și cele singure”, a precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Sediul acestui Centru Comunitar Integrat va fi situat pe strada Policlinicii, în locul fostei brutării, și va suferi o renovare și o extindere semnificativă. Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, a subliniat importanța acestui proiect, iar valoarea totală a investiției se ridică la 400 de mii de euro.

Centru de Zi pentru copiii vulnerabili: un nou proiect comunitar în Bălcești, finanțat prin PNRR

Un alt proiect comunitar de amploare  pe care primarul a semant contactul de finanțare urmărește să înființeze un Centru de Zi dedicat copiilor aflate în situații de risc de abandon familial și celor ale căror părinți lucrează în străinătate. Clădirea acestui centru va fi construită de la zero, stabilindu-se locația pe strada Policlinicii, pentru a asigura accesibilitate și conveniență pentru comunitate.

” Noul complex va oferi o serie de facilități esențiale, inclusiv o sală de mese cu o capacitate de 40 de copii. Aici, copiii vor primi zilnic o masă caldă, creând un mediu propice familiar. În plus, va exista un program de consiliere care va ajuta copiii să facă față dificultăților prin care trec și să înțeleagă importanța educației și a integrării lor în sociale”, ne spune primarul Constantin Aleca.  

Primarul ne spun că acest centrul va oferi, de asemenea, spații pentru desfășurarea activităților educaționale și pentru lecții, cu sprijinul unui corp de dascăli și specialiști calificați din domeniul învățământului și sănătății. Acest lucru va contribui la dezvoltarea lor intelectuală și la îmbunătățirea abilităților de viață.

Un aspect important al acestui proiect este finanțarea sa din resurse atrase prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceasta subliniază angajamentul autorităților locale de a sprijini copiii și familiile aflate în situații vulnerabile și de a contribui la asigurarea unui viitor mai promițător pentru tinerii din comunitate. Este un pas important în direcția asigurării egalității de șanse și a dezvoltării sustenabile în această zonă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *