Virgil Pîrvulescu, viceprimarul Râmnicului, trage un semnal de alarmă în prima zi de școală

Virgil Pîrvulescu, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a ridicat semne de întrebare cu privire la deschiderea școlii, concentrându-se pe problemele existente în oraș. A pus întrebarea dacă politicienii ar trebui să-și prezinte discursurile politice în fața elevilor în prima zi de școală. El a criticat investițiile în școli, sugerând că acestea costă părinții mai mult și că numirea directorilor școlilor are conotații politice. Pîrvulescu a subliniat lipsa de oferte de locuri de muncă și deficitul de personal medical din spitale. A argumentat că orașul se depopulează rapid și că Vâlcea nu este atractiv pentru investitori. De asemenea, a criticat prețurile imobiliare ridicate și a acuzat că acestea sunt susținute de tranzacții speculative și spălare de bani. A subliniat că investițiile în educație și sănătate sunt în scădere și că aceasta este o consecință a administrației actuale. Pîrvulescu îndeamnă la o schimbare și critică PSD-ul și primarul Gutău, sugerând că un nou mandat al acestuia ar adânci problemele orașului:

”Oare să mergi în prima zi de școală în faţa elevilor să îţi etalezi discursul politicianist este ceea ce își doresc elevii, părinții și profesorii❓Ce să le spui❓ Că tot ce înseamnă investiții în școală reprezintă banii părinților şi că tot ce s-a cumpărat s-a făcut la preţ dublu? Că directorii şcolilor sunt rezultatul maşinaţiunilor politice și nu pentru că au aptitudini manageriale❓ Și să le spui părinților că nu ai vrut să faci after school că aşa au vrut mușchii tăi❓ Aleșii trebuie să muncească și să facă, nu să își plimbe moaștele prin toate școlile și să îi aştepte elevii și parinţii să le dea onorul!  Municipiul Râmnicu Vâlcea se stinge ușor-ușor sub privirile noastre și mulți dintre noi nici nu realizăm acest lucru, orbiți fiind de spoieli și panseluțe. Dacă zgâriem puțin suprafața și privim în profunzime vom observa gunoiul ascuns cu atâta sârguință de Gutău, susţinut de PSD, în spatele unor floricele și festivaluri. Știm cu toții că tinerii pleacă din oraș fiindcă nu au oportunități pentru a-și câștiga un trai decent la ei acasă deoarece Gutău și ai lui sunt ocupați să controleze totul și să tragă cât mai mult pentru ei.

 Ceea ce este cu adevărat dramatic este faptul că spitalele nu mai au doctori suficienți! Mergi la urgenţe şi nu are cine să te trateze, pentru că medicii pleacă pe capete! Cei care au rămas încă în oraș sunt suprasolicitați și fac față cu greu fluxului de pacienți. Curând se vor sătura și ei sau pur și simplu vor ceda și vor ieși din sistem. Ce o să facem atunci? Ne va trata Gutău cu panseluțe pe borduri❓

O să spuneți unii ce treabă are primarul cu asta? Are treabă. Din cauza lui orașul se depopulează în ritm accelerat, locuri de muncă bine plătite nu sunt, investitorii lipsesc cu desăvârșire și asta pentru că orașul nostru nu mai este unul ofertant. Acest lucru se vede și din faptul că, deși sunt scoase posturi de angajare în diverse specialități medicale, nimeni nu vine să le ocupe deoarece Vâlcea nu este atractivă! Preferă să profeseze în alte orașe decât să vină la noi și să nu aibă niciun viitor.

 Când un oraș este  ofertant economic și social atunci și specialiștii din toate domeniile și investitorii vin să își creeze un viitor acolo. Pe când la noi, ce să caute un investitor de top într-un oraș condus de niște baroni locali care taie și spânzură după bunul plac? Râmnicu Vâlcea este la pământ din punct de vedere economic, iar acest lucru încep să îl simtă și ei, că nu mai au cui să închirieze spații de mii de euro și să le cumpere apartamentele care au prețuri de Dubai!

 Aceste prețuri nu au nicio susținere economică. Vând și cumpără între ei ca să ridice și să țină prețurile sus. Trebuie şi bani spălaţi, de aceea se construieşte masiv doar pentru ei, nu şi pentru cetăţeanul de rând. Drama din spitale nu îi interesează, că dacă se îmbolnăvesc ei sau cineva apropiat lor își permit să plece în alte orașe sau chiar alte țări, pe când cetățenii simpli sunt lăsați de izbelişte!

 Cele mai importante sisteme dintr-o societate, cel de educaţie şi sănătate, au fost puse la pământ de Gutău şi găştile lui! Dacă nu ne trezim și îl mai lăsăm pe Gutău încă un mandat, cu susţinerea PSD-ului, o să rămână doar el și gașca lui în acest oraș pe care l-au luat pe persoană fizică” , a precizat Virgil Pîrvulescu, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *