Modernizarea drumurilor, un proiect ambițios pentru Aurora Măgura

Lucrările de asfaltare pentru mai multe drumuri comunale din Popești reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii locale. Investiția a demarat la începutul verii curente, marcând un moment important pentru comunitatea din zonă. Până în prezent, s-a realizat turnarea de asfalt pe un segment din cei peste 6 kilometri de drumuri comunale incluși în proiectul de modernizare, proiect care este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny.” Valoarea totală a proiectului este de 14,5 milioane de lei, iar lucrările de modernizare a drumurilor din Popești ar trebui să fie finalizate vara viitoare:

”Suntem bucuroși, fiindcă proiectul pentru asfaltarea drumurilor comunale este în grafic, lucrările merg bine. Pe lângă acest proiect de asfaltare, unde există rețea de apă și canalizare, ne-am fi dorit să depunem și un proiect de extindere a rețelei de canalizare pentru satul Urși, dar am considerat prioritare drumurile. Mai avem un proiect de asfaltare pentru încă 5 kilometri, pe care îl avem pregătit și am înțeles că va apărea un program de finanțare pe AFIR, și îl vom depune. Cu acest proiect s-ar rezolva tot ceea ce înseamnă infrastructură în localitate,” a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura.

La Popești, primărița Aurora Măgura are aprobate proiecte cu multe zerouri. În această perioadă a depus solicitări privind accesarea fondurilor europene sau guvernamentale pentru toate axele și programele apărute

Astfel, cu fonduri europene atrase prin PNRR, se vor executa lucrări de schimbare a acoperișului și vor fi montate panouri fotovoltaice pe clădirea căminului cultural și la primărie. De asemenea, se vor amenaja stații de încărcare pentru încărcarea vehiculelor electrice. Primarul localității Popești, Aurora Măgura, a semnat contractul de finanțare prin AFM pentru înlocuirea surselor vechi de iluminat cu lămpi cu led, mult mai economice. Astfel, 400 de lămpi vor fi montate pe căile de acces principale din Popești în prima etapă, proiectul având o valoare totală de 1.000.000 de lei.

Prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, în localitate se asfaltează intens drumurile comunale, iar tot prin acest program PNI „Anghel Saligny”, pentru proiectul de introducere a gazelor naturale în localitate, s-au alocat fondurile necesare în sumă de 165 de milioane de lei. Investiția de branșare a localității la gaze reprezintă „un vis al primăriței din Popești” și urmează să fie derulată în următorii ani prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) din care fac parte și localitățile Cernișoara și Oteșani.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *