La Bălcești se conturează unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură pentru apă și canalizare: contract de 36,5 milioane lei semnat pe 19 septembrie 2023

Unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură pentru apă potabilă din județ se va realiza la Bălcești. Astăzi, la data de 19 septembrie 2023, s-a semnat contractul de finanțare pentru acest proiect. Pentru înființarea sistemului de apă și canalizare, vor fi alocate peste 36,54 de milioane de lei, iar fondurile sunt atrase prin Programul Anghel Saligny.

”Marți, 19 septembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare pentru extindere apă și canalizare la Ministerul Dezvoltării. Suntem mulțumiți, fiindcă avem finanțat unul dintre cele mai mari proiecte de extindere a sistemului de apă și canalizare din județ. Valoarea investiției este de 36,5 milioane de lei (360 de miliarde bani vechi). În cadrul proiectului se vor realiza 20 de kilometri de canalizare și 10 kilometri de apă. Rețeaua de apă va fi extinsă în toate satele, iar canalizarea va fi introdusă în satele Preotești, Vasilați, Chirculești și Palei; în restul zonelor, relieful nu permite”, a precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Fenomenul se extinde, iar rezultatele devin vizibile

Succesul accesării fondurilor europene și guvernamentale pentru Bălcești ține atât de viziunea liberală a primarului Constantin Aleca, care și-a format echipa potrivită, cu care s-a calificat din mers, și împreună au avut primele succese de dezvoltare bazată pe investiții, cât și de dorința atragerii fondurilor pentru finanțarea investițiilor masive în infrastructură.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *