Ordinul Arhitecților organizează evenimentul „Case Deschise” | Arhitectură pentru toată lumea

Cu ocazia Zilei Mondiale a Arhitecturii din data de 02.10.2023, Ordinul Arhitecților din România, Filiala Sibiu-Vâlcea, anunță organizarea evenimentului “Case Deschise” care se va desfășura în perioada 1-8 octombrie 2023, în orașele Sibiu și Râmnicu Vâlcea, și are ca scop principal promovarea, sărbătorirea și încurajarea înțelegerii și aprecierii artei arhitecturii în rândul publicului larg.

“Case Deschise” invită publicul să pășească în inima arhitecturii, oferind o experiență interactivă și educativă ce va deschide noi perspective asupra lumii în care trăim. Așa cum anunță organizatorii, scopul evenimentului este de a stimula interesul pentru arhitectură și de a sublinia importanța sa în viața cotidiană și în dezvoltarea comunităților noastre.

Evenimentul “Case Deschise” va deschide porțile birourilor de arhitectură, instituțiilor de învățământ precum școli și grădinițe, teatrelor, clădirilor de birouri, și chiar caselor particulare pentru a oferi publicului ocazia de a explora și înțelege mai bine procesul de creație și design din spatele acestor construcții. Aceasta este o oportunitate unică de a intra în contact cu arta arhitecturală într-un mod direct și personal, mai adaugă organizatorii evenimentului.

În plus, în cadrul evenimentului, se va organiza o expoziție în spațiile centrale ale orașelor, în Piața Mare din Sibiu și în Scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea. Expoziția va prezenta panouri informative cu detalii despre obiectivele ce pot fi vizitate, inclusiv adresele și intervalele orare disponibile pentru vizitare.

Invităm cu căldură atât rezidenții orașelor Sibiu și Râmnicu Vâlcea, cât și pe toți cei interesați de arhitectură, să se alăture acestei călătorii captivante prin lumea construită. Împreună, să sărbătorim și să apreciem creațiile arhitecturale ce contribuie la frumusețea și funcționalitatea comunităților noastre.

Au transmis organizatorii evenimentului „Case Deschise”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *