Sărbătoarea centenarului: locotenent-colonelul Ion Ghe. Roșca, veteran de război de 102 ani, omagiat în comuna Sălătrucel

Unul dintre românii care au luptat cu arma în mână pentru apărarea patriei și au supraviețuit greutăților și ororilor războiului, a fost sărbătorit în aceste zile, la împlinirea impresionantei vârste de 102 de ani.

Locotenent-colonelul (în retragere) Ion Ghe. Roșca, ultimul veteran de război în viață din comuna Sălătrucel, a fost sărbătorit în casa familiei sale, la împlinirea impresionantei vârste de 102 ani. Primarul comunei Sălătrucel, Dorel Ancuța, i-a oferit o serie de cadouri din partea comunității locale, inclusiv o „Diplomă de excelență,” dar și un frumos tort.

Copleșit de emoții, veteranul de război le-a mulțumit tuturor pentru atenția pe care i-au acordat-o, pentru cadouri și momentul special organizat pentru el și a amintit o parte dintre momentele dificile, în care a simțit ajutorul lui Dumnezeu. A ținut să transmită noilor generații:” Să aibă grijă de România!”

„Noilor generații le spun să aibă grijă de România, să fie sănătoși și să îmbătrânească frumos. Câteodată mă întreb cum am ajuns eu până la vârsta asta, când mă gândesc prin câte am trecut…”, a precizat locotenent-colonelul (în retragere) Ion Ghe. Roșca. O viață ca-n filme, cu multe alte aventuri trăite și secrete nerostite, un exemplu pentru societate și comunitate prin dragostea pentru Dumnezeu și umanitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *