Noi investiții la Șirineasa: modernizarea drumurilor și a trotuarelor

Comuna Șirineasa beneficiază de o serie de noi investiții, cu scopul de a promova dezvoltarea acestei așezări situată în frumoasa Valea Luncavățului. Printre proiectele prioritare ale primarului Bebe Streinu se numără modernizarea drumurilor și a trotuarelor:

”Modernizarea drumurilor este un obiectiv deosebit de important pentru a asigura o conexiune facilă între satele din comună și pentru a îmbunătăți accesibilitatea pentru locuitori. În acest sens, până acum am reușit să asfaltăm într-un procent destul de mare din primul strat pe cele 43 de străzi care au primit finanțare prin programul Național Anghel Saligny. În același timp, ne concentrăm și pe lucrările de rigole betonate și colectarea apelor pluvial”,  spune primarul  localității Șirineasa, Ion Streinu.

Prin PNRR, administrația locală a reușit să accesăm un program de modernizare a școlii gimnaziale, care include achiziționarea de echipamente IT și mobilier nou, precum și amenajarea unui laborator de informatică: „De asemenea, ne confruntăm cu o provocare importantă legată de Căminul Cultural, pentru care așteptăm finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI)”, a  subliniat primarul  localității Șirineasa, Ion Streinu.

În plus, administrația locală continuă lucrările de reabilitare a trotuarelor din localitate și analizează posibilitatea de a accesa fonduri pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe principalele instituții publice din comună. Acest proiect se află în etapa de depunere a documentației necesare prin PNRR.

Pe viitor, un proiect la care se gândește primarul este realizarea unui drum de legătură între comuna Șirineasa și orașul Băbeni. Acest drum, pitoresc, traversează dealurile din zonă pe o distanță de 6 kilometri și străbate o zonă geografică deosebită. Acest proiect va fi susținut prin fonduri europene și va contribui la îmbunătățirea infrastructurii locale și a mobilității în zonă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *