Un eveniment de excepție – Festivalul Național de Satiră și Umor ‘Povestea Vorbei’ la Casa de Cultură ‘Florin Zamfirescu’ din Călimănești

Sâmbătă, 28 octombrie, Casa de Cultură ‘Florin Zamfirescu’ din Călimănești va găzdui primul eveniment cultural organizat de către Departamentul Cultural al Primăriei. Cu începere de la ora 17:00, această manifestare marchează debutul activităților culturale ce se vor desfășura în această importantă instituție culturală a localității.

Trebuie menționat că luna octombrie 2023 a adus două evenimente de deschidere. Primul a constat în inaugurarea și prezentarea Casei de Cultură ‘Florin Zamfirescu’, în timp ce celălalt a fost un spectacol dedicat copiilor. Cu toate acestea, evenimentul de sâmbătă marchează momentul mult așteptat al intrării în vigoare a Casei de Cultură ‘Florin Zamfirescu’ din stațiunea Călimănești – Căciulata. Clădirea, complet reabilitată și modernizată, devine acum un important centru cultural, departe de a mai fi considerată doar o casă de cultură.

Această nouă locație dispune de facilități moderne și este destinată să devină un centru cultural de referință, la fel ca cele existente în orașele mari din întreaga țară. În incinta clădirii, s-a amenajat o sală de spectacole spațioasă, precum și săli specializate pentru artă și ateliere de pictură, teatru și muzică. Astfel, Casa de Cultură ‘Florin Zamfirescu’ deschide noi orizonturi pentru Călimănești în ceea ce privește oferta culturală, adăugând evenimente variate și accesibile publicului său. Această instituție culturală completează cu succes infrastructura culturală a orașului, alăturându-se Centrului Multifuncțional și bibliotecii orășene în efortul de a îmbogăți viața culturală a comunității:

”Festivalul Național de Satiră și Umor „Povestea Vorbei”, ediția a XVII-a, va avea loc sâmbătă, 28 octombrie 2023, de la ora 17:00, la Casa de Cultură „Florin Zamfirescu”. Intrarea este gratuită. Ediția din acest an a Festivalului Naţional de Satiră şi Umor “Povestea Vorbii” promite un spectacol umoristic de excepție, susținut de cei mai talentați epigramiști din țară și Republica Moldova, muzică bună și o expoziție de caricatură. Organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, în parteneriat cu Primăria orașului Călimănești și Uniunea Epigramiștilor din România, festivalul, devenit de-a lungul celor 16 ediții desfășurate un eveniment de top al literaturii umoristice, reușește să reunească anual, la sfârșitul lunii octombrie, cei mai talentați interpreți ai genului. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 27 octombrie, ora 17.00, la Teatrul „Anton Pann” Rm Vâlcea, urmând ca Gala Laureaților pentru Secțiunea “Madrigal Călimănești” să se desfășoare sâmbătă, 28 octombrie la Casa de Cultură “Florin Zamfirescu” Călimănești”, transmit compartimentul de cultură de la Primăria orașului Călimănești

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *