Comuna Costești la expoziția de turism de toamnă
Comuna Costești se remarcă în cadrul Târgului de Turism – ediția de toamnă, desfășurat în perioada 9-12 noiembrie, subliniind potențialul său imens și consolidând demersurile pentru a fi recunoscută drept o stațiune turistică de prestigiu. Mihaela Silvia Marinescu, reprezentanta comunei la eveniment, alături de primarul Toma Peștereanu, prezintă cu mândrie participanților frumusețea și atracțiile unice ale acestei localități. În cadrul evenimentului, desfășurat sub egida Ministerului, turiștii au avut ocazia să exploreze cele 8 destinații rurale din țara noastră, toate aspirante la titlul de „Best Tourism Village”, acordat de UNWTO. Acestea fac parte integrantă din „Ruta Națională a Satelor Tradițional Turistice din România”.
Primarul Toma Peștereanu a subliniat că participarea la târgul de turism reprezintă un pas semnificativ pentru comunitatea locală. Acesta l-a invitat pe ministrul Radu Oprea să viziteze comuna Costești și Oltenia de sub munte, subliniind oferta turistică diversificată prezentată într-un cadru excepțional al evenimentului.
„La Târgul de turism, comuna Costești a fost reprezentată de Mihaela Silvia Marinescu, la standul organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Este un pas important pentru localitatea noastră care își prezintă oferta turistică într-o companie selectă reprezentată de zone și agenții de turism. I-am lansat o invitație domnului ministru Radu Oprea de a vizita comuna și Oltenia de sub munte” – a precizat primarul Toma Peștereanu.
Localitatea nu doar pune în valoare istoria, legendele și poveștile sale, ci oferă și numeroase obiective turistice demne de explorat. Cu o istorie care se întinde din Neolitic, zona este binecuvântată de natură cu păduri, munți, peșteri și văi care au furnizat adăpost și resurse oamenilor de-a lungul timpului. Cultura Ferigile, numită astfel după importantele descoperiri arheologice este renumită în regiune, alături de cele două mănăstiri, Bistrița și Arnota.
Cu nu mai puțin de 9 biserici-monument, satele din această regiune găzduiesc frumoase case oltenești, menținând tradiții și obiceiuri autentice. Muzeul valoros de artă modernă adaugă o notă de distincție, iar natura se desfășoară în toată splendoarea sa în cadrul parcului național, unde peșterile, cheile, pădurile seculare, stâncile de calcar și pajiștile alpine sunt integrate într-un peisaj fascinant. Rezervația naturală a trovanților adaugă o altă dimensiune unică acestei regiuni.