Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, obligată să anuleze concerte din cauza ordonanței de reducere | 100.000 de lei vor fi dați înapoi

Peste 100.000 de lei ar avea de returnat Filarmonica ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea din bugetul alocat pentru programul concertistic din această stagiune, ca efect al ordonanţei Guvernului ce prevede reducerea cheltuielilor bugetare, a anunţat conducerea instituţiei muzicale vâlcene.

Managerul Petruţ Constantinescu a precizat că sunt nevoiţi să renunţe la anumite concerte planificate pentru ultimele două luni, deşi au banii necesari pentru organizarea lor.

În media de calcul a acestei ordonanţe impusă a fi făcută pe lunile ianuarie – septembrie nu s-a luat în calcul şi faptul că multe filarmonici, de fapt toate filarmonicile, în lunile de vară nu au activităţi importante sau dacă susţin concerte estivale de multe ori acestea sunt în diverse parteneriate care nu afectează bugetul oferit de stat prin UAT-uri sau bugetul efectiv, oferit în cazul nostru de primărie. Iată că această medie este foarte scăzută, ceea ce ne obligă să renunţăm sau să facem evenimente mai mici, mai restrânse din punct de vedere al bugetului în lunile noiembrie şi decembrie. Din păcate, în luna noiembrie a trebuit să renunţăm la un mare concert Gershwin, care este costisitor, dar nu pentru că nu am fi primit banii. (…) Noi aveam prevăzute aceste manifestări, încadrându-ne în bugetul alocat de Primăria Râmnicu Vâlcea, dar având în vedere că a venit această ordonanţă, bugetul va trebui diminuat şi atunci degeaba ni s-au alocat aceşti bani pentru că nu vom putea să-i folosim„, a spus managerul Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea, care a precizat că ar trebui să returneze peste 100.000 de lei pentru a se încadra în această medie.

Totuși, pentru managerul Petruț Constantinescu, este o veste bună că spectacolul orchestrei Johann Strauss Ensemble, condusă de Russell McGregor, nu intră pe lista concertelor la care s-a renunţat.

Pentru că ne-am străduit să programăm toate aceste lucruri şi pentru că acestea fac parte din programul minimal al instituţiei, nu va lipsi orchestra de la Viena. Pe 18 decembrie, maestrul Russell McGregor, împreună cu Orchestra Johann Strauss, va fi pe scena Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea. Se ştie foarte bine că orchestra simfonică a Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea a fost cooptată în acest concert şi va fi o fuziune foarte interesantă pe care maestrul Russell o propune. Noutatea, surpriza va consta în faptul că, văzând că la Râmnicu Vâlcea există o şcoală de balet, maestrul Russell McGregor a vizitat deja această şcoală, iar pe scena Filarmonicii Râmnicu Vâlcea câteva dintre balerine, capabile să evolueze în compania unei orchestre de asemenea nivel, vor fi prezente în concert cu două lucrări spectaculoase„, a mai adăugat managerul instituţiei muzicale din Râmnicu Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *