Administrația eficientă a orașului Bălcești și fondurile europene contribuie la transformarea zonei

Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca: „Dezvoltarea orașului reprezintă pași importanți și este rezultatul unor activități derulate pe parcursul unor ani de muncă asiduă”

 

La Bălcești, de la intrarea în oraș, de o parte și de alta a drumului național care traversează urbea sunt plantați peste 200 de arbuști cu cele mai persistente flori. Imaginea orașului se schimbă în bine și devine mai frumoasă. Primarul Constantin Aleca are în plan extinderea plantării arborilor ornamentali și florilor pe toate străzile din oraș.

Un lucru de menționat este faptul că orașul Bălcești este un șantier și va fi în continuare, pentru că administrația locală, în funcție de finanțările care se vor aloca, va da startul unui registrul cuprinzător de lucrări. Un proiect mult așteptat de comunitate este extinderea rețelei de gaze naturale pe o lungime de 52 de kilometri. Aproximativ toate satele componente ale orașului vor beneficia de gaze naturale. Proiectul este în desfășurare. „S-a finalizat licitația, a fost desemnat constructorul, noi am semnat contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării, iar acum se lucrează la proiectul tehnic. Sper că, după această perioadă austeră, în primăvara viitoare se va da startul lucrărilor. Este un proiect binevenit pentru oameni”, spune primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

La Bălcești, s-a implementat un proiect european în valoare de 5 milioane de euro, care a schimbat imaginea orașului

În cadrul proiectului cu fonduri europene, prin axa 13, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dotarea și modernizarea instituțiilor de învățământ, s-au înregistrat progrese semnificative. Modernizarea infrastructurii rutiere, care include asfaltarea drumurilor pe o lungime de 12 kilometri, amenajarea a peste 400 de podețe cu acces la proprietăți, construirea de rigole betonate pe o lungime de 32 de kilometri și trotuare pe o lungime de 7 kilometri a fost finalizată. De asemenea, Școala Gimnazială a fost reabilitată, modernizată, extinsă și dotată, iar procentul de finalizare al lucrărilor la Școala Gimnazială din Otetelișu se apropie de finalizare:

„Este un proiect integrat, cu o valoare de aproximativ 5 milioane de euro, pe axa 13, care se va încheia la 31 decembrie 2023. Avem proiecte europene și guvernamentale cu valori foarte mari în localitate, care, odată finalizate, vor schimba în întregime imaginea orașului”, adaugă primarul.

Proiecte de modernizare și dezvoltare în Bălcești: de la Casa de Cultură la piața agroalimentară și Spitalul Orășenesc

Pentru modernizarea Casei de Cultură, primarul are un proiect în fază de licitație pentru execuția lucrărilor, iar fondurile necesare au fost atrase prin CNI. De asemenea, proiectul de construire a unei piețe agroalimentare este în fază de licitație la CNI, iar primarul asigură că anul viitor se va da startul lucrărilor de modernizare și extindere. Un punct important este finalizarea lucrărilor la Spitalul Orășenesc Bălcești, conform contractului de finanțare, programat să se încheie în primăvara anului viitor.

Proiecte majore în Bălcești: modernizare școlară, blocuri pentru tineri și investiții în infrastructură urbana prin PNRR

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se lucrează la caietul de sarcini pentru cinci proiecte finanțate, inclusiv modernizarea școlii din satul Cârlogani, eficiența energetică și schimbarea instalațiilor electrice și sanitare pentru sediul bibliotecii de la Liceul Tehnologic Petrache Poenaru și amenajarea sediului Primăriei orașului Bălcești. Cu fonduri europene, prin PNRR, vor intra în execuție lucrările de construire a cinci blocuri, trei destinate tinerilor și două destinate specialiștilor din domeniul sănătății și învățământului. Documentația pentru scoaterea lucrărilor la licitație este în lucru, iar blocurile vor fi amplasate în diverse zone ale orașului: „Cele 5 blocuri nu vor putea acoperi necesarul de care avem nevoie, mai ales pentru specialiștii din învățământ și sănătate. Intenționăm să identificăm în continuare fonduri pentru construirea unor astfel de locuințe pentru specialiștii din învățământ și sănătate”, precizează primarul orașului Bălcești. Prin PNRR, primarul a semnat contractul pentru montarea unui sistem performant de supraveghere video, iar contractul de transformare a Planului Urbanistic General (PUG) în format GIS a fost semnat.

Semnarea contractului prin PNRR pentru proiectul CAV: orașul Bălcești și localitățile Făurești și Diculești, unite în amenajarea depozitului de deșeuri

La Bălcești, primarul a semnat contractul prin PNRR pentru Centrul cu Acord Voluntar (CAV), dedicat amenajării unui depozit de depozitare a deșeurilor. În cadrul acestui proiect, orașul Bălcești colaborează cu localitățile Făurești și Diculești. Locația aleasă pentru amenajare este amplasată în zona fostei gropi de gunoi, ocupând o suprafață de 2500 de metri pătrați. Proiectul include instalarea de containere destinate gunoiului menajer. Această inițiativă este deosebit de benefică pentru comunitate, mai ales că marchează prima incursiune în reciclarea molozului provenit de la clădiri. Această problemă majoră, care consta în lipsa unui loc adecvat pentru depozitarea molozului, găsește acum o soluție prin acest proiect. În cadrul licitației, proiectul se află într-o fază avansată, pregătindu-se pentru implementare.

 

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *