Descoperire muzicală pe Valea Lotrului: copiii din Școala Mălaia se pregătesc pentru concerte festive

În perioada 6-10 noiembrie 2023, spiritele festive au prins viață în cadrul Școlii Mălaia, unde elevii din ciclurile primar și gimnazial au fost protagoniștii unor ateliere muzicale memorabile. Îndrumați de profesioniști în domeniu, aceștia au călătorit în lumea sunetelor, descoperind tainele cântului coral și ale muzicii în ansamblu.

Coordonat de către distinșii muzicieni Maria Petrescu și Marius Sireteanu, atelierul a constituit o adevărată incursiune în universul artistic, unde elevii au deprins tehnici avansate de respirație și emisie vocală. Gesturile dirijorale au devenit limbajul prin care acești tineri talente s-au exprimat, experimentând bucuria colaborării într-un ansamblu muzical armonios.

Rezultatul acestei experiențe captivante se reflectă în însușirea temeinică a unui repertoriu divers de colinde, inclusiv cântece necunoscute până acum. Emoțiile și bucuria acumulate vor fi transmise publicului în luna decembrie, în cadrul unei serii de concerte spectaculoase.

Colind Malaia: O Călătorie Muzicală în Inima Lotrului

Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” este un proiect de amploare al Asociației Culturale ISVOR, finanțat de Primăria Comunei Malaia și Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență. Un parteneriat fructuos cu Pensiunea Alpina și Școala Gimnazială Malaia a contribuit la succesul acestor ateliere, în care elevii și-au descoperit și consolidat pasiunea pentru muzică.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *