Un circ în culisele evenimentului AUR: adevăruri amare și jocuri de culise

În cadrul evenimentului organizat de AUR la Râmnicu Vâlcea, am fost martorii unui adevărat spectacol de circ desfășurat în sala de conferințe a Casei de Cultură a Sindicatelor. În peisajul divers al unor personaje ciudate, membrii Partidului Ecologist Român – Filiala Vâlcea au prezentat un tablou politic care pare să devină o specie în curs de dispariție. Aceasta s-a întâmplat în urma recitalului surprinzător al mentorului lor, Mircia Gutău, care și-a declarat loialitatea față de PSD într-un act orchestrat alături de regizorul principal PSD, Marcel Ciolacu. Confruntați cu o astfel de situație, membrii PER s-au răspândit rapid ca o epidemie de pe insula abandonată, transformând evenimentul într-un teatru al absurdului. Continuarea acestui episod straniu a adus un val de întrebări și speculații cu privire la direcția politică și loialitățile din interiorul partidelor

Astfel, evenimentul AUR a fost invadat de intruși de alte partide, transformându-l într-o licitație de spectacol politic. În rândul invitaților de onoare s-a numărat și afaceristul vâlcean Virgil Bica, cunoscut sub numele de „fostul soț” al vicepreședintelui Consiliului Județean Valcea (PSD). Acesta a apărut subit ca simpatizant AUR, fiind poziționat în prim plan, lângă liderii partidului, provocând întrebări ironic-amuzante despre motivele ascensiunii sale electorale. Poate că este semnul unei schimbări de gardă în lumea afacerilor… sau poate că Bica își căuta portofelul uitat.

În sală au defilat antreprenori din PER și PSD, despre care ”gurile rele” susțin că au contracte semnate cu multe zerouri cu Primăria Râmnicului și Consiliul Județean. Chiar și „nasul”, Ion Georgescu, a fost prezent, iar toți păreau să simtă mirosul avantajelor publice înaintea alegerilor locale, când AUR amenință că va intra în viața publică cu forța, ocupând Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean și multe alte consilii locale. Acești politicieni par să fie specialiști în a sta cu un picior în fiecare luntre.

În mulțime au fost identificate și personaje cărora, spun unii, li s-au virat sume fabuloase în conturi, toate sub umbrela instituțiilor subordonate Consiliului Județean Vâlcea, acestea închizând ochii la afacerile lor borderline. Se pare că acești „mari strategi financiari” sunt dispuși să investească sume considerabile pentru a-și hrăni apetitul pentru interese și orgolii. În spatele cortinei, rămâne de văzut cine îi manipulează mai abil.

Cu încredere, așteptăm ca Vicențiu Mocanu, maestrul baghetei în orchestra AUR Vâlcea, să aibă curajul să se angajeze într-o cură de detoxifiere și să nu cedeze în fața unor personaje atât de amuzante și controversate.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *