Educația, la loc de frunte la Mihăești: școli și grădinițe la standarde urbane

Infrastructura educațională din comuna Mihăești se distinge prin școlile și grădinițele sale care concurează cu succes cu cele din mediul urban. Cu clase curate, spațioase și bine luminate, unitățile școlare au obținut autorizații de funcționare, oferind elevilor acces la proiectoare și table interactive în fiecare clasă.

Un proiect ambițios, finanțat din surse europene, urmează să aducă îmbunătățiri semnificative în infrastructura școlară. Administrația locală se angajează să doteze școlile cu mobilier nou și echipamente pentru laboratoare, inclusiv tehnologie IT de ultimă generație. Aceste investiții vor contribui la asigurarea unui mediu atractiv micuților din localitate care merg la Școlile din Mihăești.

Trebuie spus că în satul Măgura, se desfășoară lucrări pentru o nouă grădiniță, finanțată integral din surse nerambursabile. Cu patru săli de clasă destinate a patru grupe, această instituție va acoperi o suprafață generoasă de peste 500 de metri pătrați. Primarul Constantin Bărzăgeanu a subliniat importanța acestui proiect, menționând că aceasta este a treia grădiniță construită din temelii pentru a asigura condiții optime copiilor din comunitate.

„Am luat această hotărâre pentru a crea un mediu sigur pentru copiii noștri, cu spațiu suficient și posibilitatea de a menține distanțarea socială, o provocare dificilă în timpul pandemiei. Construim o nouă grădiniță conform normelor stabilite de ISU, pentru a oferi copiilor un loc modern și sigur pentru educație,” a declarat primarul Constantin Bărzăgeanu.

În total, la Mihăești există două școli și trei grădinițe, având în vedere nevoile a 536 de elevi. De asemenea, educația fizică primește o atenție deosebită, cu o sală de sport nou construită, echipată cu un teren multifuncțional și facilități complete pentru desfășurarea activităților sportive, oferind astfel elevilor o experiență educațională completă și diversificată.

Administrația locală, mulțumită de susținerea comunității în realizarea obiectivelor propuse

Într-o retrospecție a anului 2023, primarul comunei Mihăești face un bilanț pozitiv, subliniind succesul în atingerea obiectivelor stabilite la începutul anului. Un aspect deosebit al acestui an îl constituie demararea lucrărilor pentru asfaltarea a 10 kilometri de drumuri locale în cadrul proiectului „Programul Anghel Saligny”.

Pe lângă acest aspect, anul 2023 s-a încheiat cu modernizarea iluminatului public și înlocuirea lămpilor arse în întreaga localitate. Primarul subliniază importanța acestor inițiative pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Mihăești.

Cu privire la viitor, primarul anunță că în 2024 vor fi implementate numeroase proiecte menite să contribuie la bunăstarea comunității și la modernizarea comunei. Într-un gest de recunoștință, el transmite mulțumiri locuitorilor din comuna Mihăești pentru încrederea acordată administrației locale și pentru sprijinul constant în realizarea planurilor propuse.

”Privind lucrurile retrospectiv, 2023 a fost un an bun, întrucât am reușit să ducem la îndeplinire cam tot ceea ce ne propusesem la începutul anului. Marele plus al acestui an este că am reușit să începem lucrările prin care se vor asfalta 10 km de drumuri locale în cadrul proiectului derulat „Programul Anghel Saligny”. Pe de alta parte, încheiem anul cu modernizarea iluminatului public și înlocuirea lămpilor arse în toată localitatea. De altfel, în 2024, vom avea multe alte proiecte pentru bunăstarea locuitorilor și modernizarea comunei. Vreau să le mulțumesc locuitorilor din comuna Mihaești pentru că au încredere în ceea ce facem, că sunt alături de administrația locală”, a transmis  primarul Constantin Bărzăgeanu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *