Primarul Aurora Măgura a pregătit investiții semnificative pentru 2024, la Popești

Anul 2023 a fost marcat de reușite notabile în administrația publică locală a comunei Popești, iar primarul Aurora Măgura a pregătit terenul pentru o serie de investiții semnificative în anul 2024. Aceste proiecte, cuprinzând atât lucrări deja semnate, cât și altele aflate în fază de licitație, vor primi susținere financiară atât din surse europene, cât și guvernamentale.

Unul dintre proiectele cheie în derulare este modernizarea drumurilor de interes local, aflat în derulare. Aurora Măgura a obținut finanțare considerabilă prin programul „Anghel Saligny”, pentru proiectul de „Modernizare infrastructură rutieră de interes local în comuna Popești, județul Vâlcea”, cu o valoare de peste 14,5 milioane de lei. Cu toate că finanțarea de la Guvern nu este suficientă pentru finalizarea investiției, primărița Aurora Măgura se angajează să completeze suma necesară din bugetul local. Mai mult, intenționează să inițieze noi proiecte pentru asfaltarea tuturor ulițelor din comuna Popești.

În paralel, în anul 2023, au fost instalate peste 400 de lămpi cu LED pe drumurile principale din comună, iar un alt proiect prevede achiziționarea a câteva sute de astfel de lămpi, consolidând astfel eforturile administrației pentru a asigura siguranța circulației rutiere și pietonale, prevenirea infracțiunilor și consolidarea sentimentului de securitate în comunitate.

Primarul Aurora Măgura a semnat, de asemenea, contracte de finanțare pentru două proiecte incluse în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea vizează montarea de panouri fotovoltaice la sediul primăriei și la căminul cultural din Popești, contribuind la promovarea surselor de energie regenerabilă.

De asemenea, proiectul privind ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ” a primit aprobare și finanțare în cadrul PNRR, îmbunătățind astfel condițiile de învățare la Școala Gimnazială Urși – Popești, care a fost deja modernizată cu fonduri guvernamentale.

Un parteneriat semnat între comuna Popești și Consiliul Județean Vâlcea reprezintă un alt pas important pentru comunitate. Contractul privind realizarea unor centre de colectare prin aport voluntar (CAV-uri) pentru colectarea selectivă a deșeurilor din județ, finanțat prin PNRR, va beneficia și localitatea Popești, contribuind astfel la îmbunătățirea gestionării deșeurilor în regiune.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *