Gabriel Năstăsescu creionează dezvoltarea unui domeniu schiabil extins la Obârșia Lotrului

Primarul Gabriel Năstăsescu din Voineasa lucrează la crearea un vast domeniu schiabil la Obarsia Lotrului în vederea extinderii facilităților de schi în regiune. Acest nou domeniu schiabil va fi amenajat pe versantul următor al muntelui, la doar doi kilometri de actuala pistă de schi „Transalpina”, situată în nordul Munților Latoriţei.

Proiectul propus vizează amenajarea a 70 de kilometri de pârtii de schi, cuprinzând un total de 13 trasee. În comparație cu pârtia de schi „Transalpina”, care se întinde pe 9 kilometri de trasee împărțite în 5 segmente, noul domeniu se anunță a fi o destinație de vis pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Primarul Năstăsescu a subliniat că, în cadrul acestui proiect, se înregistrează progrese, dar întâmpină obstacole legate de aspectele legislative. „Am remarcat că există o percepție conform căreia administrația locală nu manifestă interes în dezvoltarea zonei. Pe harta noastră, avem un domeniu schiabil cu peste 70 de kilometri de pârtii care urmează să fie dezvoltat în zona Obarsia Lotrului Voineasa. Cu toate acestea, legislația restrictivă privind scoaterea definitivă din fondul forestier reprezintă un impediment major. De asemenea, dezvoltarea infrastructurii de cazare se confruntă cu aceleași provocări, cum ar fi obținerea costisitoare a drepturilor de folosință asupra fondului forestier”, a declarat primarul.

Proiectul pentru amenajarea noului domeniu de schi urmează să fie depus la Ministerul Turismului. Primarul a avut deja contact cu reprezentanții ministerului și, de o bună vreme, depune eforturi susținute pentru implementarea acestuia. Totuși, pentru a demara proiectul, administrația locală trebuie mai întâi să devină proprietară a terenului, urmată de obținerea statutului de proprietar de drept al terenului.

1 thought on “Gabriel Năstăsescu creionează dezvoltarea unui domeniu schiabil extins la Obârșia Lotrului

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *