Stroești: investiții majore în infrastructură și energie verde

Investiții la Stroești: Primarul Toma Ciolacu anunță avansarea proiectelor cheie în anul curent

Proiectul de canalizare: un avans semnificativ

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny,” sistemul de canalizare se extinde pe o lungime impresionantă de 33 de kilometri în comuna Stroești. Cu o realizare deja de 50%, 11 din cele 17 stații de pompare au fost finalizate, rețeaua principală este operabilă, iar stația de epurare a fost construită. Primarul Toma Ciolacu  anunță că proiectul va fi finalizat în totalitate în primăvara acestui an, aducând un serviciu esențial pentru locuitorii comunei.

Modernizarea sistemului de apă: un nou puț de mare adâncime

Primarul anunță planurile pentru forarea unui puț sau chiar a două puțuri de mare adâncime în acest an, având în vedere deschiderea unui program de finanțare pe AFM. Această acțiune este esențială pentru extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare, care, deși dat în folosință în 2004, necesită o reabilitare urgentă.

Energie verde pentru comunitate: parc fotovoltaic în desfășurare

În comuna Stroești se amenajează un parc fotovoltaic pe fostul teren de sport din satul Pojogi, acoperind o suprafață de 3000 de metri pătrați. Primarul explică că acest parc va asigura o economie semnificativă la facturile de energie electrică, inclusiv costurile sistemului de apă și canalizare, iluminatul stradal și instituțiile publice.

Primarul Toma Ciolacu subliniază că aceste investiții vor aduce beneficii concrete comunității, iar cheltuielile cu energia vor fi reduse la zero în lunile de vară, conform estimărilor specialiștilor care au lucrat la proiect.

Investiții la Stroești: Apa de calitate și administrare eficientă

Cu un sistem de apă administrat de primărie, care deservește 1400 de abonați, comuna Stroești se mândrește cu apă de calitate. Tariful de 5 lei pe metru cub reflectă un model eficient de administrare, iar primarul Toma Ciolacu reafirmă angajamentul pentru asigurarea unui serviciu de calitate la nivel local.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *