Romeo Rădulescu (FD): Alianta Dreapta Unita va exista la Vâlcea, dar fără Andrei Gheorghiu pentru că este mereu de mână cu Gutău

Romeo Rădulescu este liderul actual al filialei municipale Forța Dreptei Râmnicu Vâlcea și va candida pentru funcția de primar al orașului, împotriva lui Mircia Gutău și a celorlalți candidați la alegerile locale din toamnă.

Alianta Dreapta Unita (ADU) este o alianță electorală de centru-dreapta, formată din Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei (FD), înființată pentru a participa la alegerile din România din 2024. 

Toate cele trei partide din Alianta Dreapta Unita au format o colaborare de dreapta (ideologie politică) pentru a face opoziție celor două partide mari din România, PNL și PSD, dar și împotriva noilor forțe extremiste apărute: Partidul SOS România (condus de Diana Șoșoacă) și AUR (condus de George Simion).

Cei trei lideri importanți ai partidelor, Ludovic Orban (FD), Cătălin Drulă (USR) și Eugen Tomac (PMP), s-au unit pentru a forma politică de dreapta, inclusiv cu o ideologie pro-europeană.

Romeo Rădulescu NU va colabora la nivel local cu liderul USR, Andrei Gheorghiu

Romeo Rădulescu confirmă faptul că Alianta Dreapta Unita se va conforma și în județul Vâlcea. De asemenea, menționează faptul că alianța celor trei partide (două în cazul acesta), va răsturna conducerea administrațiilor conduse de Constantin Rădulescu și Mircia Gutău:

Cum să nu, fără probleme! Eu cred că ADU va fi capabilă să răstoarne actuala conducere a primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea și a județului. Până la urmă noi mizăm pe Consiliul Județean Vâlcea și pe primăria orașului Râmnicu Vâlcea. – ne-a declarat liderul municipal FD, Romeo Rădulescu.

În acest caz, s-ar presupune că liderii locali Forța Dreptei și Uniunea Salvați România ar respecta Alianta Dreapta Unita și ar colabora la următoarele alegeri, adică un cuplu politic format din liderii Romeo Rădulescu și Andrei Gheorghiu.

Cu toate acestea, omul politic Rădulescu infirmă existența unei viitoare colaborări cu actualul lider USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu. Liderul local Forța Dreptei subliniază faptul că va exista o colaborare cu USR la nivel local, dar nu cu Andrei Gheorghiu. 

Protestatarii useriști, împotriva lui Andrei Gheorghiu după ce a început colaborarea politică cu Mircia Gutău, deși a câștigat voturi cu o campanie electorală „fără penali în funcții publice”, făcând referire chiar la actualul primar:

Protest organizat de votanții USR, în vara anului 2022.

Va exista o colaborare cu USR la nivelul județului Vâlcea și municipiului Râmnicu Vâlcea, nu cu Andrei Gheorghiu. Lucrăm cu USR Vâlcea, nu cu Andrei Gheorghiu.

Membrii USR Vâlcea, dacă vor să se implice, cu cea mai mare plăcere lucrăm împreună. Până când Andrei Gheorghiu nu-și rezolvă problemele legate de înțelegerile lui cu Mircia Gutău, nu avem cum să lucrăm.

Atâta vreme cât Andrei Gheorghiu este cu Gutău de mână peste tot, nu avem cum să facem alianță. Mai bine fac alianță direct cu Gutău, de ce să fac cu el? – ne-a declarat candidatul Forța Dreptei pentru locul de primar în Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Romeo Rădulescu: „Suntem la coada clasamentului la nivel național cu privire la salarii și la venituri”

Romeo Rădulescu, privind un obiectiv pentru viitoarea administrație condusă de Forța Dreptei în Râmnicu Vâlcea, mizează pe problema locurilor de muncă. Mai mult decât atât, spune că este singura soluție pentru oraș, având în vedere că suntem la coada clasamentului la nivel național privind salariile.

De asemenea, spune că actuala administrație condusă de Mircia Gutău nu a reușit până acum să-și crească baza de impozitare, lucru pe care Rădulescu l-ar face ca primar.

În primul rând trebuie rezolvată problema locurilor de muncă, trebuie atrase niște companii care să fie capabile să ofere niște locuri de muncă civilizate la preț. Să nu uităm că noi avem o problemă, suntem la coada clasamentului la nivel național cu privire la salarii și la venituri.

Atâta vreme cât nu vom înțelege că trebuie să acordăm o atenție sporită angajaților pentru a putea să aibă niște salarii corecte, în rest discutăm inutil. Nimeni nu poate să facă absolut nimic dacă nu reușește să-și mărească baza de impozitare, respectiv să ia impozite mai mici de la cât mai multe companii. Noi trebuie să aducem în Vâlcea cât mai multe companii care să ne ajute să putem să depășim perioada aceasta, golul acesta de companii care să ofere locuri de muncă. – ne-a mai declarat omul politic Romeo Rădulescu.

Romeo Rădulescu confirmă faptul că Alianta Dreapta Unita se va conforma și în județul Vâlcea
Romeo Rădulescu, liderul FD Râmnicu Vâlcea, alături de Traian Dobrinescu, liderul FD Vâlcea, și Ludovic Orban, liderul național FD.

Soluția pentru dezvoltarea economică a orașului ar fi atragerea de companii mici, și nu de companii mari, spune Romeo Rădulescu. În completare, mai spune că primăria ar trebui să faciliteze spații amenajate special pentru acestea, fără a fi taxate.

Plus că trebuie să ne aducem forța de muncă înapoi, nu ai cum să o aduci înapoi decât dacă reușești să aduci niște companii aici. Niște companii mici pentru că nu vine vreo companie mare, nu ai ce să le oferi. Trebuie aduse microintreprinderi pe care primăria trebuie să le aducă prin facilități fiscale, respectiv spații chiar date gratis, puse la dispoziție, unde oamenii să vină și să aibă un mediu propice să se dezvolte. – a concluzionat liderul Forța Dreptei Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Alianta Dreapta Unita propune un program cu 12 priorităţi pentru europarlamentare. Aderarea la Schengen, primul obiectiv

Alianta Dreapta Unita, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, şi-a anunţat recent programul electoral pentru alegerile europarlamentare, care include 12 priorităţi.

Dintre acestea, pe primul loc se află susţinerea aderării României la Schengen, menţionându-se că Guvernarea PSD-PNL „a obţinut un eşec” din acest punct de vedere şi că România nu va fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când va intra şi cu frontierele terestre, notează Agerpres.

Vom întreţine contacte cu preşedinţiile Consiliului UE, dar şi cu partidele şi liderii guvernamentali din ţările care se opun aderării României la Schengen. Vom comunica direct cu cetăţenii ţărilor respective despre drepturile României şi avantajele comune ale apartenenţei României la Schengen. Vom promova insistent şi regulat pe toate canalele disponibile, şedinţe de plen, vizite oficiale, conferinţe, presă europeană, rapoarte reale ce arată atât situaţia la zi, cât şi efectele neapartenenţei României la zona Schengen„, prevede programul electoral.

Alianta Dreapta Unita
Liderii Aliantei Dreapta Unita: Ludovic Orban (FD), Cătălin Drulă (USR) și Eugen Tomac (PMP). (sursă digi24)

Printre priorităţile Dreptei Unite se află un „trai european” pentru români, care implică stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare, continuarea reformei statului şi a luptei anticorupţie, democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărarea Uniuni „împotriva derapajelor iliberale” „chiar din România„, Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene.

Programul mai cuprinde, la acest capitol, fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite „mai eficient şi cu impact mai mare„, agricultură şi clasa de mijloc din rural – finanţare pentru fermele de familie la nivel european, unirea cu Moldova în Uniunea Europeană, asumarea rolului de „ţară mare” prin contribuţia României la reforma UE, apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente.

Programul alianţei mai vizează o Europă prosperă cu un mediu curat, precum şi armate europene „mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite„, care să răspundă împreună provocărilor.

Alianta Dreapta Unita îl susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar al Bucureștiului. „Nu-l considerăm perfect”

Liderii celor trei partide care formează Alianţa Dreapta Unită şi-au exprimat, recent, susţinerea pentru un nou mandat al lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, a transmis Agerpres.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinute de Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, după ce USR, PMP şi Forţa Dreptei şi-au anunţat programul electoral pentru europarlamentare.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan și președintele USR, Cătălin Drulă. (sursă digi24)

Este, cred, un lucru evident că suntem cele trei formaţiuni politice care l-au susţinut pe domnul Nicuşor Dan şi care în continuare susţin munca care se face la Primăria Generală. Un primar în funcţie este candidatul natural, în continuare. Din partea noastră, există toată susţinerea”, a anunţat Cătălin Drulă.

Nicuşor Dan va fi şi după alegerile din acest an primar general al Capitalei, pentru ca în spatele lui Nicuşor Dan, pe lânga voturile noastre, vor fi şi voturile bucureştenilor cinstiţi şi oneşti, iar bucureştenii vor şti că un vot pentru PNL în Capitală este de fapt un vot pentru PSD. Şi noi vom avea grijă să îi informăm pe cetăţeni să nu îşi risipească voturile şi sunt convins că energiile noastre vor reaşeza scena politică aşa cum trebuie şi aşa cum aşteaptă cetăţenii români”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

Citește și: Interviu cu Romeo Rădulescu, Forța Dreptei: „Suntem conduși de șoferul lui Omar Hayssam”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *