Viitorul Dăești este prima în Liga 3, în topul celor mai bune echipe din localitățile mici

Într-un top realizat de Federația Română de Fotbal, echipa de Liga 3 Viitorul Dăești este cea mai bună dintre echipele de la acest nivel cu o populație sub 5.000 locuitori!

Raportat la numărul de locuitori de la ultimul recensământ, comuna Dăești este a 8-a în Liga 3, într-un clasament al celor mai mici localități, cu 3.173 persoane.  În schimb, raportat la numărul de puncte obținute în topul localităților mici, Viitorul Dăești este prima în topul FRF și aspiră la play-off în Seria 6.

”În spatele fiecărei formații stau orgoliile, ambiția locală și pasiunea suporterilor care nu ține cont de cifre. Dar care sunt cluburile cu cele mai multe puncte acumulate până acum în Liga 3, din categoria celor care reprezintă cele mai mici comunități? Potrivit datelor oficiale furnizate de ultimul Recensământ al Populației, raportându-ne la denumirile localităților prezente în titulatura oficială la zi a competitoarelor din Liga 3, am realizat întâi de toate un top 10 al celor mici localități prezente în acest sezon. În caz de egalitate, am utilizat ca element de departajare criteriul golaverajului general din serie al fiecărei formații” se arată pe siteul Federației Române de Fotbal.

1. ACS Viitorul Dăești – 28p (+6)

2. ACS Vedița Colonești – 26p (+10)

3. ACS Recolta Gheorghe Doja – 20p (-1)

4. AFC Voința Lupac – 19p (-5)

5. ACS Oltul Curtișoara – 17p (-14)

6. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei – 12p (-11)

7. ACS Voința Lipeziș – 12p (-19)

8. AF CS Viitorul Curița – 11p (-11)

9. ACS Industria Galda – 9p (-20)

10. CS Socodor – 8p (-27)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *