Primăria Orașului Horezu propune alocarea de terenuri pentru construcția de locuințe destinate tinerilor

Terenuri gratuite la Horezu, o oportunitate pentru tinerii din Horezu să-și construiască propriile case

În ultimele luni, un număr crescut de tineri din orașul Horezu și din alte localități deținătoare de drepturi în Horezu au solicitat accesul la terenuri pentru construcția de locuințe. În urma unei analize a Primăriei Orașului Horezu, conform Legii nr. 15/2003, s-a stabilit că terenuri cu o suprafață cuprinsă între 250 și 400 metri pătrați pe locuință pot fi alocate beneficiarilor.

Potrivit dispozițiilor legale, cei care pot beneficia de aceste terenuri sunt tinerii cu vârste sub 35 de ani, care au împlinit 18 ani și care nu dețin deja o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe în orașul sau în alte localități. Construcția locuinței trebuie să înceapă în termen de un an de la atribuirea terenului și să respecte legislația referitoare la autorizarea construcțiilor.

Procedura de solicitare presupune depunerea unei cereri la consiliul local, însoțită de documente justificative, precum copii ale certificatului de naștere și a cărții de identitate a solicitantului, și o declarație pe proprie răspundere privind lipsa deținerii anterioare a unei locuințe sau terenuri destinate construirii unei locuințe.

Beneficiarii vor putea utiliza și facilitățile privind obținerea de credite conform Legii locuinței nr. 114/1996. . După finalizarea construcției, consiliul local poate decide vânzarea terenului către proprietar, iar prețul va fi stabilit prin expertiză tehnică aprobată.

Primăria propune alocarea unei suprafețe de 20 de hectare de teren agricol în intravilanul orașului Horezu, pentru această inițiativă. Cetățenii sunt invitați să își exprime punctele de vedere prin email sau prin depunerea de scrisori la sediul Primăriei Orașului Horezu.

Primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu, transmite că această inițiativă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru tineri și încurajează participarea la dezbaterea publică pentru îmbunătățirea comunității.

”În acest sens supun prezenta inițiativă în dezbatere publică și rog cetățenii orașului Horezu să ne transmită, fie pe email-ul instituției (primaria@orasul-horezu.ro). fie în scris la sediul Primăriei Orașului Horezu (Str. 1 Decembrie nr.7, oraș Horezu, județul Vâlcea), punctele de vedere în legătură cu această inițiativă”, transmite primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Terenuri gratuite la Horezu
Terenuri gratuite la Horezu

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *