Apă și canalizare în toată comuna Gușoeni. Primarul Nicolae Concioiu: “Investițiile cu fonduri guvernamentale și europene vor asigura utilitățile pentru toate gospodăriile”

Comuna Gușoeni în plină dezvoltare. În satul Gușoianca, trei echipe de constructori lucrează la capacitate maximă pentru finalizarea lucrărilor de apă și canalizare. Întregul sat este un șantier, iar locuitorii săi așteaptă cu nerăbdare să aibă apă la robinet. Primarul Nicolae Concioiu, declară că, conform ritmului actual al lucrărilor, proiectul va fi finalizat în vara acestui an.

”Așteptăm autorizația de amplasament pentru a putea începe lucrările și pe drumul național; concomitent, se va construi stația de tratare modulară. Lucrările sunt executate de un constructor puternic, ca dovadă fiind că în cele două săptămâni de când s-a dat startul lucrărilor, unul dintre puțuri s-a construit, iar în satul Gușoianca lucrează trei echipe, reușind să realizeze într-un procent destul de mare introducerea rețelelor de apă și canalizare”, ne-a declarat primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu.

Apa și canalizarea sunt visul primarului Nicolae Concioiu, un proiect în valoare de 18 milioane de lei, finanțat prin programul „Anghel Saligny”. Ambele rețele vor fi realizate pe o lungime de 10 kilometri în satele: Spîrleni, Gușoeni, Măgureni, Gușoianca și Gușoenii:  „Mulțumesc lui Dumnezeu că am prins fonduri pentru apă și canalizare prin PNI „Anghel Saligny”, pentru care acum suntem în plină execuție. Altfel, dacă nu eram incluși în master planul județului, am fi fost și astăzi cu un mare semn de întrebare. Investițiile cu fonduri guvernamentale și europene vor asigura utilitățile pentru toate gospodăriile „, a declarat primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu.

Mai mult, primarul are pregătită documentația pentru accesarea fondurilor europene privind continuarea extinderii sistemului de apă și canalizare în toată localitatea, pe toate ulițele satelor, până la ultima casă.

investitii la Gușoeni

investitii la Gușoeni

investitii la Gușoeni

investitii la Gușoeni

 

Primarul Nicolae Concioiu: viziune și determinare pentru comuna Gușoeni

Primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu, începe fiecare zi cu gândul la cei care îi trec pragul pentru a-și rezolva problemele. Plin de energie, idei și planuri de când se știe, a muncit cu un scop: vrea cu orice preț să readucă suflul de altădată pe ulițele satului. Spune că după finalizarea proiectului de conectare a localității la rețeaua de gaze și construirea celor două blocuri pentru tinerii profesioniști, atragerea investitorilor este visul la care nu a renunțat niciodată, indiferent cât de puternic poate fi lovit de tăvălugul evenimentelor

Vor relua lucrările la introducerea sistemului de gaze

În cel mai scurt timp se vor relua și lucrările pentru înființarea sistemului de gaze. Din cei 15 kilometri prevăzuți în proiect, s-au realizat 5 kilometri: „Stația a fost montată și urmează să se facă joncțiunea sistemului cu stația, astfel încât să înceapă partea de branșare a gospodăriilor. După finalizarea introducerii în subteran a rețelelor, vom reabilita și drumurile respective, oferind astfel cetățenilor din localitate condiții de confort și locuire la nivelul standardelor europene”, a declarat primarul comunei Gușoeni, social democratul Nicolae Concioiu.

 Revitalizarea zonei – viziunea primarului Nicolae Concioiu

Proiectul pentru construirea blocului pentru tinerii profesioniști, finanțat cu fonduri europene și compus din 6 apartamente tip NZEB, cu consum redus de energie, se află în faza de licitație pentru desemnarea constructorului. Acesta va fi amplasat pe DN 67B, la intersecția drumului care duce spre Gușoianca, zonă pe care primarul o are în vedere pentru dezvoltare. În planurile sale se regăsesc și alte locuințe, firme și investiții.

„Vrem să transformăm această zonă într-un veritabil nucleu de inițiativă urbanistică,” declară primarul Nicolae Concioiu. ”Arealul se distinge prin generozitatea sa, iar investițiile recente în infrastructura de apă, canalizare și gaze doar subliniază acest potențial. Sunt ferm convins că, în urma acestor demersuri, localitatea noastră va atrage atât persoanele care își doresc o locuință, cât și investitorii”.

Se preconizează reabilitarea ultimei clădiri din rândul corpurilor administrative situate în centrul comunei, demers ce va contribui la finalizarea armonioasă și estetică a zonei civice,” a declarat primarul Nicolae Concioiu.

În același timp, Concioiu subliniază oportunitatea de revitalizare a satului românesc, stimulată de interesul tot mai mare al orășenilor pentru achiziționarea de proprietăți rurale. „Acest trend, combinat cu investițiile autorităților locale în servicii și utilități esențiale, deschide calea spre o renaștere a vieții la țară,” adaugă el.

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *