După numai o săptămână, unele radare informative din Râmnicu Vâlcea nu mai funcționează

Radare informative instalate în Râmnicu Vâlcea

Acum o săptămână, Primăria Orașului Râmnicu Vâlcea anunța că a montat cu succes primele radare informative în anumite zone, precum bulevardul Dem Rădulescu, pe strada Ostroveni și pe strada Morilor.

Totuși, chiar dacă a trecut numai o săptămână, radarele de pe bulevardul Dem Rădulescu deja nu mai funcționează, așa cum apare în fotografia articolului.

Radarele sunt încărcate cu energie solară, transmite administrația locală

În comunicatul administrației, se arată că cele cinci zone au fost alese fie ca urmare a frecventelor semnalări ale depășirii vitezei legale, fie din necesitatea protejării suplimentare a pietonilor și au ca scop exclusiv conștientizarea șoferilor asupra necesității încadrării în limitele legale de viteză pentru evitarea oricăror accidente.

Radarele informative sunt alimentate cu energie solară prin intermediul unui panou fotovoltaic și pot stoca informații privind vitezele înregistrate pe baza cărora, ulterior, se pot dispune măsuri suplimentare de depistare și sancționare a vitezomanilor.

Astfel de sisteme de avertizare sunt montate și în alte zone problematice din punct de vedere al traficului auto în țară (la intrarea în Craiova pe DN65, la intrarea în Pitești pe DN73, pe DN 15 în județele Mureș și Cluj, în Rădăuți – Suceava, în Calafat – Dolj, etc.) sau în județul Vâlcea (la Vaideeni sau Roești). – a transmis Primăria orașului Râmnicu Vâlcea în urmă cu o săptămână

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *