Digitalizare majoră în spitalele din Vâlcea cu fonduri europene

Digitalizare în spitalele din Vâlcea cu fonduri europene

Spitalele din Vâlcea primesc o finanțare de 1,9 milioane de euro din fonduri europene pentru a se moderniza digital. Acest pas important îmbunătățește calitatea serviciilor medicale prin achiziția de echipamente IT noi și software avansat. Fondurile vor fi împărțite între Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești, aducându-le mai aproape de standardele de medicină din viitor.

Această modernizare include aplicații mobile pentru medici, portale online pentru pacienți, și alte instrumente digitale care fac munca mai eficientă și îmbunătățesc monitorizarea pacienților.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, subliniază că acest efort de digitalizare este un pas mare spre atingerea standardelor europene în medicină pentru întregul județ:

Digitalizare în spitalele din Vâlcea : 1,9 milioane euro, pentru digitalizarea SJU Vâlcea și a Spitalului Mihăești

”Astăzi, de Buna Vestire, am primit o veste bună:  două proiecte pentru digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești au fost aprobate la finanțare, prin PNRR.  Cele circa 1,9 milioane euro, fonduri europene aprobate (aproximativ un milion euro pentru SJU Vâlcea și 880.000 euro pentru Mihăești), vor aduce cele două unități medicale mai aproape de medicina viitorului, prin achiziționarea de echipamente IT (calculatoare, servere, imprimante etc.) și de rețea, dar și de aplicații software, care vor reduce timpii alocați monitorizării și înregistrării, în sistem, a informațiilor despre pacienți și nu numai. Este vorba de aplicații mobile dedicate medicilor (pentru monitorizarea pacienților); portale medicale pentru pacienți (programări, rezultate analize, acces dosar medical etc.); aplicații de management al documentelor, dar și de alte aplicații necesare ușurării muncii personalului administrativ (pontaj, e-factura etc.) Pe lângă acestea, la Mihăești, vor mai fi achiziționate: o componentă de telemedicină; un modul de monitorizare a infecțiilor nosocomiale, un modul de radiologie, precum și un  modul tablou de bord (analiză date medicale și financiare). Implementarea celor două proiecte va duce județul Vâlcea mai aproape de medicina europeană, standard de performanță pe care ne dorim să îl avem în toate spitalele vâlcene”,  a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *