Alianța Dreapta Unită Vâlcea este, de fapt, separată | Diferență de valori între Romeo Rădulescu și Andrei Gheorghiu

USR Vâlcea a organizat ieri o conferință de presă, unde reprezentanții Alianța Dreapta Unită din Vâlcea au discutat despre alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

Conform comunicatului, sloganul alianței pentru primele alegeri din acest an este „Nu-i lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă.„:

Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forţa Dreptei, merge în faţa alegătorilor la alegerile europarlamentare şi la alegerile locale din 9 iunie cu un mesaj direct pentru o Românie modernă cu un viitor European și prosper pentru toți românii, sloganul nostru fiind: „Nu-i lăsa să-ţi fure viitorul. Alege România modernă”.

Dreapta Unită va merge împreună la toate rândurile de alegeri din acest an, cu misiunea declarată de a opri jaful din banii publici, de a reduce taxele şi de a lăsa banii în buzunarul oamenilor care muncesc cinstit. – este afișat în comunicatul de presă emis de USR Vâlcea.

Conferința de presă USR Vâlcea, organizată ieri.

Cu toate acestea, la conferință au participat doar reprezentanți ai USR și PMP, dintre care Andrei Gheorghiu (USR Vâlcea) și Mihai Simionescu (PMP Vâlcea).

La conferința de presă nu au fost prezenți reprezentanți ai partidului Forța Dreptei, deși este al treilea partid care face parte din Alianța Dreapta Unită.

Cu acest detaliu de luat în calcul, USR Vâlcea a transmis comunicatul exprimând totodată ideile ADU, chiar dacă nu au fost în formulă completă:

Programul Alianței Dreapta Unită pentru modernizarea României este unul bazat pe principii sănătoase și pași concreți pentru o Românie respectată în Europa. În linii mari, vom lupta pentru România, cu adevărat în Schengen, pentru un trai european pentru români, stabilitate economică, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare.

Ne dorim, de asemenea, Sănătate și Educație pentru români la standarde europene, dar și Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient și cu impact mai mare. – se mai arată în comunicatul emis de USR Vâlcea.

Deși Alianța Dreapta Unită a fost creată să contracareze marile forțe politice la alegerile din acest an, pare că diferența de valori a oamenilor de partid nu corespunde întocmai, astfel iscând neînțelegeri la nivel de alianță.

Desigur, acest lucru reprezintă vești bune pentru PNL/PSD sau AUR/SOS, având în vedere că, în unele cazuri locale, Alianța Dreapta Unită este, de fapt, dezbinată.

Am discutat cu președintele Forța Dreptei Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu. Acesta ne-a explicat că nu a fost invitat la eveniment, dar liderul de județ, Traian Dobrinescu, a fost chemat de useriști.

Totodată, Rădulescu ne-a transmis că sunt șanse foarte mari să nu candideze alături de Andrei Gheorghiu la alegerile locale din 9 iunie.

Am văzut ce au organizat la conferința de presă USR. Într-adevăr, doar domnul Traian Dobrinescu ( n. r. președintele Forța Dreptei Vâlcea) a fost invitat, dar a fost ocupat cu înmormântarea lui Nicolae Manolescu.

Eu nu am fost invitat la eveniment. (…) Da, am văzut că vorbesc în numele Alianței Drepta Unită singuri.

La europarlamentare vom merge împreună, dar la locale sunt șanse mari să candidăm singuri, fără alianță. – ne-a declarat liderul Forța Dreptei Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Nu doar la  Alianța Dreapta Unită Vâlcea sunt probleme | Conducerea Forța Dreptei Sălaj își anunță demisia

Conform g4media, președintele și secretarul general ai organizației Sălaj a partidului Forța Dreptei își anunță demisia, alături de peste 300 de membri, susținând că „direcția actuală a partidului si Alianța dreapta unită nu mai corespund cu viziunea și valorile” lor.

Prin prezenta, Pop Sorin, în calitate de președinte și Pușcaș Florin Mihai, în calitate de secretar general, anunțăm demisia noastră din partidul Organizația forța dreptei Sălaj. Decizia noastră vine după o serie de deliberări și dezbateri pe tema direcției actuale a partidului si Alianța dreapta unită care nu mai corespunde cu viziunea și valorile noastre.

De asemenea, dorim să informăm că părăsim organizația Forța Dreptei din Sălaj, alături de 342 de membri care și-au exprimat, de asemenea, dorința de a demisiona. Apreciem profund sprijinul și dedicarea celor care au fost alături de noi de la începutul acestui proiect.

Ne bucurăm pentru oportunitatea de a cunoaște și colabora cu oameni din diferite zone ale țării și le mulțumim pentru experiențele împărtășite. Cu toate acestea, considerăm că este momentul să încheiem acest capitol și să ne îndreptăm spre noi orizonturi.

Vă urăm succes în toate demersurile viitoare și sperăm că partidul va continua să prospere și să reprezinte interesele cetățenilor cu aceeași integritate. – se arată într-un comunicat de presă transmis marți de cei doi lideri ai organizației județene.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *