Lansarea proiectului de modernizare a Drumului Loviștei

Modernizare a Drumului Loviștei

Constantin Rădulescu, liderul Consiliului Județean Vâlcea, a avut întâlniri importante la Guvernul României și Ministerul Dezvoltării, unde a primit contractul de finanțare pentru un proiect mult așteptat: modernizare a Drumului Loviștei.

Proiectul, în valoare de aproximativ 180 milioane de lei, vizează modernizarea unui drum lung de 31,6 km, care leagă mai multe comune și include și repararea a 11 poduri. Aceasta este o veste excelentă pentru locuitorii din Țara Loviștei, care așteaptă cu nerăbdare îmbunătățirile aduse infrastructurii locale. Proiectul, ce va dura 3 ani și 5 luni, promite nu doar un drum mai bun, dar și stimularea turismului și încurajarea tinerilor să revină în regiune:

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu: ” Avem contract semnat și banii alocați! Ne pregătim de licitația pentru proiectare și execuție a drumului din Țara Loviștei!”

” Zi istorică, pentru Țara Loviștei și județul Vâlcea! Am fost astăzi, la Guvernul României, unde m-am întâlnit cu domnul Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României.  M-am bucurat să-l revăd într-o zi importantă pentru noi, cea în care am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Loviștei. M-a felicitat pentru această reușită și m-a asigurat că ne putem baza mereu pe sprijinul său în realizarea proiectelor de dezvoltare a județului. Tot astăzi, am fost la Ministerul Dezvoltării, unde m-am întâlnit cu domnul secretar de stat Alexandru Stoica, care ne-a înmânat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de vâlcenii din Țara Loviștei. Proiectul, în valoare totală de cca 180 milioane lei, cuprinde modernizarea DJ 703 H, drum care porneşte de la limita cu județul Argeș și traversează comunele Perișani, Titești, Boișoara și Câineni, până la intersecția cu DN 7. Prin proiect, pe lângă asfaltarea celor 31,6 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și cele 11 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja drumurile laterale, podețe de acces către proprietăți, rigole betonate, parcări și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul. Urmează procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare a proiectului este de 3 ani și 5 luni (din care 5 luni – proiectare și 3 ani – execuția lucrărilor). Vorbim despre lucrări care, odată finalizate, vor crea noi oportunități de dezvoltare a zonei și vor deschide Țara Loviștei spre turism. Îmi doresc ca această investiție să îi determine, de ce nu, pe tinerii vâlceni din zonă să se întoarcă acasă”,  a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *