Show în Zăvoi. Vâlcea, set la zero cu Zărnești

SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat fără emoții în finala barajului de promovare în Liga 2, după succesul clar obținut sâmbătă în Zăvoi, 6-0 cu Olimpic Zărnești. Vâlcenii câștigaseră și manșa tur, în deplasare, cu 1-0.

Cu gândul că după șapte ani pot avea din nou echipă în eșalonul secund, peste 5000 de vâlceni în frunte cu primarul Mircia Gutău au venit sâmbătă în Zăvoi, pentru a susține SCM-ul la returul cu Olimpic Zărnești. Fostul arbitru internațional Gheorghe Constantin a dat în mod simbolic lovitura de start a meciului de pe Stadionul Municipal.

SCM se calfifică pentru Liga 2

Prima repriză a fost una destul de echilibrată, în care oaspeții au pus probleme și nimic nu anunța deznodământul final. Vâlcea a reușit să marcheze în minutul 28, prin C. Neagu, care a înscris cu un șut din marginea careului, lateral stânga. De la oaspeți, Cantauz și A. Ilie au avut șuturi care au trecut foarte aproape de buturile lui Gherguș.

Din minutul 50, Robert Vasu de la Zărnești este eliminat pentru fault din postura de ultim apărător, asupra lui Ivan. Cosmin Neagu a transformat impecabil lovitura liberă de la 18 metri și la 2-0, soarta semifinalei era decisă.

La acest scor, echipa lui Mihai Stere se prăbușește și încasează lovitură după lovitură. Vlad Ionescu face 3-0 în minutul 56, după o combinație ca la antrenament în careul oaspeților. S-a făcut 4-0 în minutul 62, când S. Ivan a punctat de la a doua bară, din a doua încercare.

Abia intrat pe teren, Bîrzan a făcut 5-0, cu un șut de la 20 de metri. Intrat și el în repriza secundă, Simeanu a stabilit scorul final, 6-0, cu un șut din întoarcere din interiorul careului. De remarcat atitudinea fanilor de la Brigada Noastră, care și-a încurajat favoriții pe tot parcursul jocului.

S-a terminat 6-0, cea mai categorică victorie a echipei lui Gabi Mangalagiu în acest sezon. Sezonul trecut, o altă echipă vâlceană, Viitorul Dăești a ajuns și ea în finala barajelor de promovare, unde a pierdut dubla cu CSM Alexandria.

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Bărbuți, Lăzărescu, Lazăr – Vl. Ionescu, Ov. Popescu (Rob. Cruceru 64′), Fl. Pîrvu (Simeanu 58′) – C. Neagu (Olaru 64′), S. Ivan (Bîrzan 70′), Bg. Geantă (Tilioiu 70′). Antrenor: Gabriel Mangalagiu

SCM se calfifică pentru Liga 2

Câmpulung Muscel, adversara din finală

În finala barajului de promovare, SCM Rm. Vâlcea va întâlni pe AFC Câmpulung Muscel. Turul va avea loc la Câmpulung pe 1 iunie, iar returul pe 5 iunie, la Rm. Vâlcea. După ce a câștigat Seria 5, AFC Câmpulung Muscel a eliminat în semifinale pe Vedița Colonești, după 0-0 în deplasare și 2-1 acasă după prelungiri. Argeșenii sunt antrenați de Costin Lazăr.

Gabi Mangalagiu: ”Experiența și pregătirea au făcut diferența”

Antrenorul vâlcenilor, Gabi Mangalagiu este aproape de o nouă promovare în eșalonul secund, după cea cu ACS Șirineasa și contribuția la Damila Măciuca. Are în palmares și două promovări la Liga 3, cu Viitorul Dăești și cea de anul trecut cu SCM Râmnicu Vâlcea. ”Am încercat să ajungem la turație maximă la aceste baraje. Dar, până nu se termină și celelalte două jocuri, nu ne putem bucura pe deplin. Zărnești e o echipă destul de grea, cu câțiva jucători buni, dar echipa noastră s-au autodepășit. Diferența a fost făcută de experiența mare a jucătorilor noștri, apoi a contat pregătirea fizică, s-a cunoscut la retur”

SCM se calfifică pentru Liga 2

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *