Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea a câștigat faza județeană a Cupei României

Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea a câștigat sâmbătă faza județeană a Cupei României, după ce a învins în finala de la Horezu pe Oltețu Alunu, 2-1 după prelungiri.

Pe Stadionul din Treapt, Oltețul a deschis scorul în minutul 61 prin Marian Pleașcă, care a deviat cu capul în plasă o centrare. Chimia a egalat în minutul 68, când Duminică a obținut un penalty, iar Ilie Mușuroia l-a transformat.

A fost 1-1 după 90 de minute și s-a trecut la prelungiri. Chimia a trecut în avantaj în minutul 97, după o execuție din corner a lui Creangă, deviată în proprie poartă de un adversar.

În ultimul minut de prelungiri, Alunu a obținut un penalty, dar portarul Chimiei, Elvis Năstase a apărat! Astfel, Chimia a câștigat după prelungiri cu 2-1 și a primit trofeul din partea președintelui AJF Vâlcea, Adrian Comănescu.

A fost primul trofeu de Cupa României pentru chimiști, la 12 ani de la înființarea clubului. ”Îi dedicăm acest trofeu lui Țuțu Popa, în memoria tatălui său” a anunțat oficialul Chimiei, Gabi Glodeanu.

Finala de la Horezu a fost arbitrată de centralul Alexandru Marinoiu și asistenții Cristian Cosmescu și Andrei Dumitrașcu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *